Gökyüzüne uçabilmek isterdim mesela…
Dalından bir elma koparmak ya da vişne kulaklarıma küpe olsun diye.
Yaz mevsiminin başlangıcı derler haziran için. Lakin bir hüsran saklı sanki adının anlamında. Bir burukluk var gibi. Ne yana dönse güneş kaçıyor, bulutlar kaplıyor o masmavi gökyüzünü. Oysa uçurtma vaktiydi haziran, ılık rüzgarlarda savrulan. 
Oysa ne çok hayalleri vardır çocukların. Adı üstünde çocuk onlar. Hayatı istedikleri gibi yaşamaya en yakın olanlardır onlar. Hiç büyümek istemeyenlerdir onlar. Hep oyun, hep top, hep evcilik misali yaşama hevesleri. Çocuk olmak vardı dediğimiz zamanlar vardı bizim. Günümüzde çocuklarımızın hayatlarını da çalmaya başladılar…
Maalesef.
Üzülerek söylüyorum ki günümüzde sabi sübyan dediğimiz çocuklarımızın hayatlarına gasp etmeye başlayan sapıklar türemeye başladı. Mazeretleri ise bir anlık zaaf. Nesi zaaf bunun çocuk daha o! Bir de bu suçlara hastalık uydurmuşlar: Pedofili. Suç bu suç hastalık olamaz. Minicik bedenlerin nesinden tahrik oluyorsun sen? Bu nasıl vicdan? Bu nasıl gaflet?
Onlar daha gökyüzüne uçmak isteyeceklerdi. Uçamadıkça uçurtma yollayacaklardı. Dalından vişne yiyeceklerdi. Büyüyeceklerdi. Kimisi doktor, kimisi öğretmen olacaktı. Kimisi de anne… Elinden alınan bu hak ve özgürlüklerin hesabını nasıl vereceksiniz? Ya da şöyle sormalıydım soruyu; evlatlarımızın hakkının hesabını nasıl soracağız? 
Çocuğunu asla yalnız bırakma!
Bu hayatta hiçbir şey senin çocuğundan daha önemli değil. Ev işi asla bitmez. Her gün aynı şeyleri yapmakla mükellefsin. Yemek, bulaşık, temizlik, çamaşır, ütü derken her gün yineleniyor bu işler. Dışarıda oynasın bende kafamı dinleyeyim deme sakın. Ne idüğü belirsizler kol geziyor sokakta. İki dakika komşuya bırakıp bakkala gitme. Ne kadar güveniyor ve tanıyorsun? Bu zamana kadar en güvendiklerinden zarar görmedin mi zaten… Yabancıların çocuğunu sevmesine, öpmesine izin verme. Senin öpmeni de istemiyorsa öpme. Bu onun tercihi. O da bir birey. Sen çocuğunu eliyle sevdi diye düşünürken, seven kişi neler düşünür bilemezsin. Sevdirme…
Allah herkese temiz ahlak versin. Allah isteyen ve bakabilecek durumda olana çocuk nasib etsin. Çocuğu olanlarda gözünden dahi sakınsın. İhmale gelmez. Geri dönüşü olmayan yollara sapılmasın inşallah.
Gökyüzünü karartmayalım çocuklarımızın.
Dalından meyve yesinler. Her şeyin en iyisine layıklar. Savunmasız ve saflar.