İstanbul’un fethinin 561. Yılı, Fatih Sultan Mehmet’in hocası ve İstanbul’un manevi Fatih’i Akşemsettin Hazretleri’nin İskilip’ten İstanbul’a uğurlama haftası devam ediyor.
İskilip Akşemsettin Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce hazırlanan ve bu yıl 3. düzenlenen “Akşemsettin Hz.’nin İstanbul’a Uğurlanışı ve Fetih Kutlamaları” proğramı Meslek Yüksekokulu’nun İskilip Çatalkara Sanat ve Kültür Evi’nde açılışını yaptığı resim sergisi ile başladı. Yine aynı gün, Akşemsettin Anadolu Lisesi’nin öğretmenevinde gerçekleştirdiği resim sergisi ve “Vatan Uğruna” isimli tiyatro gösterisi ile devam eden kutlamaların 2. Günü olan 27 Mayıs Salı günü saat 20:30’da “Sevgi” konulu şiir dinletisi proğramı sunuldu.
Akşemsettin Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Ali Yavuz Ertürk rehberliğinde, şiire gönül vermiş öğrenciler tarafından hazırlanan “Sevgi” konulu şiir dinletisine Kaymakam Şuayib Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ve seslendirilen türkülerin ardından son bulan “Sevgi” konulu şiir dinletisi proğramı salonda bulunan izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Kutlamalar, öğretmenevinde düzenlenen “Akşemsettin, Fatih ve Fetih” konulu konferans ile devam etti.
Kaynak: iha