Çorum’un Kargı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Din ve Samimiyet” konulu bir konferans düzenlendi.
Kültür Sitesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Müftüsü Bayram Çelik, Çorum İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Vehbi Köklükaya , kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bazı vatandaşlar salona giremedi.
Programda bir konuşma yapan Kargı Müftüsü Bayram Çelik, ihlas ve samimiyetin dinin özü olduğunu söyledi. Hira’da Nur Dağında, “oku yaratan rabbinin adıyla oku” ilahi emriyle başlayan İslam dininin, Peygamber efendimizin ashabına üç kez tekrar ederek söylediği, ‘din samimiyettir, din samimiyettir, din samimiyettir’ ifadesiyle zirveye ulaştığını belirtti.
Çelik, bu kutlu ifadeye göre İslam’ı kabul eden her insanın Allah’a iman ve kullukta samimiyet sınavına tabi tutulduğuna dikkat çekti.Çelik, bütün ibadetlerin, her türlü riya ve gösteriş ile çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılması çağrısında bulundu.
Programda, Yeşilköy Anaokulu öğrencileri tarafından okunan ‘Selam Sana Ya Resulallah’ şiiri büyük beğeni topladı. Müftü Çelik şiir okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Program İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Vehbi Köklükaya’nın ‘Din ve Samimiyet’ konulu konferansının ardından sona erdi.
Kaynak: iha