Çorum’un İskilip ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen Mangala turnuvasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
İskilip Kaymakamlığı, Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip strateji ve zeka oyunu 'mangala'yı öğrencilere tanıtmak için 2 ay önce çalışma başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında mangala oyun takımından 100 adet alınmış ve ilçede bulunan okullara dağıtımı yapılarak gönüllü öğretmenlere mangala eğitimi verilmişti.
İskilip Kaymakamlığı 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında her okula yaklaşık 10’ar adet mangala seti aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu setler okullara dağıtıldı. Koordinatör okul olan Sakarya İlkokulu’nda düzenlenen “Mangala” kurusunda toplam 13 öğretmene mangala eğitimi verildi. Kursa katılan tüm öğretmenler mangala oyununun tüm çocuklara öğretilmesi için görev yaptıkları okullarda çalışmalar başlattı. İlçede bulunan her okul kendi öğrencileri arasında turnuva yaparak ilçe genelinde yarışmaya katılacak öğrenciyi belirledi.
Yapılan yarışmalar sonrasında ise kendi okulunda birinci olan 12 ilkokul ve 13 ortaokul öğrencisi İskilip Kaymakamlığı tarafından Sakarya İlkokulu’nda düzenlenen “Mangala Turnuvası”na katılmaya hak kazandı. Sabah başlayan turnuva gün boyu devam etti. Öğrenciler dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Ercan, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan’da düzenlenen yarışmaya katılarak öğrencilerin turnuva heyecanına ortak oldu.
Turnuva sonunda ortaöğretimlerde Çatkara İlköğretim Okulu’ndan Arif Küçük birinci, Ebussuud İlkokulundan Rumeysa Şen ikinci, Azmimilli İlkokulu’ndan Samet İmal ise üçüncü oldu. İlkokullarda ise Atatürk okulundan Salim Emre Unutmaz birinci, Ebussuud okulundan Mehmet Onur Düşün ikinci, Paşaçayırı Fatih Koz okulundan İsmail Kılpelit üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Gürsoy ve Belediye Başkanı Recep Çatma tarafından takdim edilirken, turnuvaya katılan 25 öğrenciye de madalya verildi.
Sakarya İlkokulu Müdürü Durmuş Akbulut’a, Müdür Yardımcısı Mehmet Kör’e, öğretmenler Ayfer Hazır’a, Hakan Bayrak’a, İlker Yıldırım’a, Mahmut Özkoca’ya, Ömer Delibaş’a ve Çağla Tuz’a turnuvadaki katkılarından dolayı Kaymakam Gürsoy, tarafından başarı belgesi verildi.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy ve Belediye Başkanı Recep Çatma birlikte mangala oynayarak gösteri maçı yaptılar. İlk defa karşılıklı mangala oynayan ikilinin bu karşılaşması öğrenci ve öğretmenler tarafından da ilgiyle izlendi.
Kaynak: iha