Çorum Organize Sanayi’nde yapımına başlanan ve TTNET’in kuruluşu olan ASSİSTT A.Ş. tarafından işletilecek çağrı merkezine personel alımıyla ilgili süreç devam ediyor.
Bir dizi ziyaret ve incelemeler için Çorum’a gelen TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile bir araya geldi. Çorum Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede Belediye Başkan Vekili Zeki Gül’de hazır bulundu. Kaya, çağrı merkezi ile ilgili gelinen süreçle ilgili milletvekili Uslu’ya bilgi vererek önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Çağrı merkezinin Çorum’un için önemli bir hizmet olduğunu dile getiren TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, gençlerin iş sahibi olacağını söyledi.
Ziyaretle birlikte AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun katkılarıyla hayata geçirme fırsatı buldukları çağrı merkezi projesinin geldiği noktayı görme imkanının olduğunu dile getiren Kaya, “Grup şirketimiz Türk Telekom ziyaretinde başvuru sahibi gençlerimizin başvuru sayısını gördüğüm zaman çokta gurur duydum. Çorum’da için önemli bir hizmet. Gençlerimiz iş sahibi olacak. Bizim onlardan beklentimiz ilk alınacak grubun çok başarılı olması ve TTNET olarak da burada kapasiteyi büyütme konusunda karar alabileceğimiz bir performans ortaya koymaları. Onlardan beklentimiz bu daha çok çalışacaklar ve kendileri gibi daha çok kardeşimizin iş sahibi olmalarını sağlayacaklar” dedi.
Çağrı merkezinin istihdam edilen gençlerle büyüyeceğinin altını çizen Kaya, “Bu projenin bu hale gelmesinde Salim beyin çok büyük katkıları oldu. Valimizde destek verdi. Başka yere çok rahat gidebilecek çağrı merkezini Çorum’a kazandırdılar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, çağrı merkezini yeni yatırımların takip edeceğini söyledi.
TTNET tarafından kurulan merkezin kentte istihdamı artırmaya yönelik önemli bir kazanım olduğunun altını çizen milletvekili Salim Uslu, “Böyle bir sonuca ulaşmamızda takım ruhuyla hareket etmemizin sağladığı kazanımlar vardır. Başta sayın valimiz olmak üzere belediye başkanımız, Organize Sanayi Bölgesi yönetimimiz, Ticaret ve Sanayi odası başkanımız ve sayın genel müdürümüzle uyumlu ve koordineli bir çalışma yaptık. Bu çalışma sonunda ilimize çağrı merkezini kazandırdık. Özel, özenli bir çalışmaydı. Mümkün olduğunca başkalarının bu çalışmayı engelleyici tavırlar içerisine girmesinden biraz çekindiğimiz için çok özenli bir çalışma yaptık. Ve Çorum’a çağrı merkezi geldi” dedi.
Uslu, çağrı merkezinin performansının iyi olduğu taktirde şuan ki başvuruların bir çocuğunu karşıla imkanlarının olacağını açıkladı.
Çağrı merkezine başvuru lise, ön lisans ve lisans mezunlarından oluştuğunu dile getiren Uslu, bunların içerisinde mülakatını tamamlayarak sınav hakkı kazananların işe başladıklarında iyi bir performans gösterdikleri taktirde mülakatı kazanamayanlar içinde yeni bir fırsat doğacağını ve istihdam oranını yükselteceklerini kaydetti.
Çağrı merkezini yeni yatırımların takip edeceğini kaydeden Uslu, “Böylece Çorum’da nitelikli eğitimli iş gücüne iş bulma imkanımız olur. İşe girenler içerisinde mülakatları kazanacaklara ve eğitimleri başarıyla tamamlayanlara öncelik verilecektir. Onun dışında herhangi bir referans kayırma asla söz konusu olmayacaktır. Bu bizim anlayışımıza terstir. İktidarımız herkesi eşit şekilde yarıştırarak iş sahibi olmasını istemektedir. Umuyorum kısa zamanda Çorum yeni işletmelerle yüksek performansla alanında önemli başarılara imza atar” diye konuştu.
Kaynak: iha