Önce Sayın Prof. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu kimdir onu tanıyalım. Babasının görevi nedeniyle 26 Şubat 1943 yılında Kahire’de doğdu; ve Mısır’da Aym Şem Üniversitesi Fen Fakültesi’ni bitirdi.  Organic Kimya üzerine tahsil yaptı; sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde(Kimya)  doktora yaptı; doktora sonrası 1975 – 1978 çalışmalarını İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde tamamladı,  ve nihayet 1984 yılında profösör oldu.

   Peki Sayın Prof Dr Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu hangi görevleri yaptı. 2005 – 2013 İslam İşbirliği Teşkilatının seçimle gelen Genel Sekteterliğini yaptı; ve bu görevi  7,5 yıl sürdürerek 2013 yılı sonu ile görevini devretti. İslam İşbirliği Teşkilatı’nda    ‘Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu’;  Bilim Teknoloji ve Gelişim Organizasyonu; Kadınları Kalkındırma Özel Kuruluşu’nu kurdu’  1980 ila 2004 yılları arasında İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (Ircica)nın  Genel Direktörlüğünü yaptı.  İstanbul Üniversitesi’nde  1984 yılında Edebiyat Fakültesi, Bilim Tarihi Bölümünü Kurdu; ve 1989  dada ‘Türk Bilim Tarihi  Kurumu Başkanı’ oldu. Yine İstanbul Üniversitesi’nde;  Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi Müdürlüğü yaptı. Unesco ve Harvard Üniversiteleri’nde çalıştı. 1997 yılında Uluslararası Bilim ve Felsefe Tarihi Kurumu (İUHPS ) Başkan Yardımcılığını; 2001-2005 tarihi arasında da Başkanlığını yaptı. Yine 1997 yılında da Uluslar arası Bilim ve Felsefe Kurumu Başkan Yardımcısı; ayrıca Merkezi  Paris’te bulunan Uluslararası ‘Tıp Tarihi Kurumu’  üyeliği yaptı.  2008 yılında Birleşmiş Milletler Teşkilatı Kalkınma Programı tarafından verilen ‘Yenilik için ‘Güney – Güney’ İşbirliği ödülü’nü 2008 ) aldı. Dünyaca tanınan bir Bilim tarihçisi olduğundan; bilime yaptığı katkılardan dolayı ‘Alexandre  Koyre Madalyası’  ile ödüllendirilmiştir. (Koyre Madalyası bilim tarihinde sıra dışı ve çığır açan çalışmalar yapan bilim adamlarına verilmektedir.)  Unesco’dan ‘İbni Sina Bilim Madalyası’nı aldı.  2000 yılında T.C. Cumhurbaşkanı tarafından verilen Devlet Üstün Hizmet Madalyası’nı aldı. Adına Uluslar arası Bilim Tarihi ve Felsefe Kurumu  tarafından ‘İhsanoğlu Altın Madalyası Ödülü’ oluşturulmuş; ilk ödül 2009 yılında Barselona Üniversitesi’nden bir bilim adamına verilmiş; ikinci ödül 2013 yılında Manchester Üniversitesi’nden bir bilim adamına verilmiş olup;  bu madalya dört yılda bir verilmektedir.  20’ nin üzerinde Dünya Üniversitelerinden Fahri  Doktora almıştır; ve çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır.

 Aslen Yozgatlı olan  Prof. Dr. Emin Bilgiç’in kızı Eczacı Füsun Hanım’la evlidir. Ve 3 çoçukları vardır.. Ana dilinden başka İngilizce; Arapça, Fransızca ve Farsça  bilmektedir. Yazdığı eserlerden bazıları ‘The west And Islam  (Towards a Dialouge) 1999 (Batı ve İslam) /Osmanlı Matematik Litteratürü  Tarihi 1-2  1999 / Osmanlı Coğrafya Literatürü 1 -2 2000 /Osmanlılar ve Bilim 2003 / Osmalıca Tıp Terimleri  Sözlüğü 2004 /Osmanlı Tıbbi Bilimler Literatürü (4 Cilt )2008 / İstanbul: A Glimpse İnto The Past 1987(Geçmişi görmek )

 Yukarıda Cumhurbaşkanlığı Seçimi için çatı aday diye adlandırılan  (CHP – MHP) Sayın Prof. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nu  sizlere tanıtmaya çalıştık; sizlerin  değerlendirmelerinize kolaylık getirmek çabasındayız. Takdir Milletimizin’dir.