Bugün Türkiye Cumhuriyet inin 95.kuruluş yıldönümü en güzel olayların yıldönümünde kutlanması geleceğe ışık tutar, toplumsal belleği canlı tutar, genç kuşakları ulusal kıvançla donatır. Türkiye'nin değil, ezilmekte olan tüm uluslar için bağımsızlık mücadeleleri veren bir kutlamadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, sadece saltanatın yerine ulusun yönetimini getiren bir rejim değişikliği olmakla kalmamıştır. Türk devriminin düşüncel ve kurumsal yapılanmasıyla kurulan yeni Türk devleti gelişmekte olan Ülkelere bir çağdaşlaşma örneği olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Dünya tarihi ilk kez bir doğulu toplumun ümmetten ulusa, mutlak monarşiden demokrasiye ve teokrasiden laikliğe geçişine tanık olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması sadece bir askeri zaferin değil, bir düşünce zaferinin de kazanılmasını getirmiştir. Düşünsel zaferin önü, özgür ve özgün düşüncenin yolu olan laikliğin Ülke yönetimine hukuk ve eğitim sistemine yansımasıyla açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Türk milletinin köhne zihniyeti ve geçmişe ölücesine bağlılığı ret ederek, Mustafa Kemal ATATÜRK Öncülüğünde gerçekleştirdiği bir medeniyet projesidir. Türk milletinin karakterini ortaya çıkaran çağdaş medeniyet projesi, dinamik bir ideal haline gelmiş, Türkiye'nin dünyada çizdiği yönün hedefe alınmasında bir esin kaynağı olmuştur.  
      Bu yüzdendir ki Türk milleti hiçbir zaman bitmeyecek olan bu dinamik idealinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyet inin yıl dönümlerini kuşkuyla kutlar. Görüyoruz ki son zamanlarda kutlama coşkusuna ahenk veren meşaleler ve coşkular kaybolmaya başlamıştır. Bundan dolayı ATATÜRK ü yaşatmak için elimizden gelen her şey yapılmaktadır. Andımızın mana ve coşkusuna kimse mani olamaz.
      Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar. İstiklal, istikbal, hürriyet her şey adaletle kaimdir! Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, maf olur.Ey yükselen yeni nesil , istikbal sizindir.CUMHURİYET i biz kurduk , o nu yükseltecek 
ve sürdürecek sizlersiniz.
M.Kemal ATATÜRK