Siyasette 14 Mayıs 1950 den sonra her zaman olduğu gibi bu dönemde de içi boş tartışmalar sürüyor. Senin İstanbul'da herkesin gözü önünde uluslar arası cinayet işlenmiş. Cesedi parçalanmış ve uçakla götürülmüş mü? Yoksa kuyuya mı atılmış bilmiyorsun. Paran yerlerde sürünüyor. Eğitimin bozulmuş. Bütçe açıklarını kapatmak için Cumhuriyetin bütün kaleleri bütün limanları satılmış/ satılacak. Bu yıl ( 2019 yılı) bütçemiz 80 Milyar kafadan açık TBMM de görüşülüyor. İktidar ve muhalefet bu konularla uğraşacağına bir birlerine havadan sudan laflar yetiştirmekle vakit harcıyorlar. Söyler misini bana İstanbul'un fethinden önce Bizans’ın her şeyi bırakarak şeytanlar dişi mi erkek mi tartışması yapmasından ne farkımız vardır? Eyy iktidar sizin göreviniz Anayasayı tastamam uygulamaktır. Anayasal kurumlara ve kararlarına saygı duymak ve hereksin saygı duymasını sağlamaktır. Anayasamızda hukuk devleti olduğumuz yazılıdır. Hukuk devletinde vatandaşların ceplerinden paraları sofralarından yiyecek ve içecekleri alınamaz. Açık bütçede işte bunlar olur/ olmaktadır. Onun için açık bütçe yapamazsınız tekrar yapamazsınız.TBMM ne sunduğunuz 2019 mali yılı bütçesi 80 Milyar TL açıktır. Bu bütçeyi geri çekin ve DENK olarak hazırlayın. Hatta 2018 yılı açıklarını kapatacak şekilde 100 milyar fazla bütçe yapın. Yani bütçenin gelir kalemleri gider kalemlerinden 100 Milyar daha fazla olsun. Ey muhalefet görünürde muhalefet olmaktan vazgeçin. Açık bütçenin peşine düşün. Aksi halde siz de Cumhuriyet de gider. NOKTA Dost acı söyler.
Açık Bütçeye Devam “ Durmak Yok Yola Devam” demektir.
Sayın Cumhurbaşkanımıza 2019 mali yılı bütçe tasarısı nedeniyle geçen hafta açık bir mektup yazdık. Özetle: 2019 mali yılı bütçesi de 14 Mayıs 1950 ve sonrasında yapılan gaflet dalalet ve hatta hıyanet bütçeleri, gibi açıktır. Açıkları kapatmadan yola devam etmeyiniz. Bilim tarih bize açık bütçe yapmayın diyor. Atatürk de direktif veriyor açık bütçeler yaparsanız her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kurduğumuz Cumhuriyeti yıkarsınız. Bir de bakıyorsunuz  2019 bütçesi  %26 arttırılmıştır. Bir bütçeyi %26 nasıl arttırırsınız en fazla %6 kalkınma var ama bütçe %26 arttırılıyor. Bu hayatın normal akışına hiç uymaz. Bütçe o zaman bir gaflet dalalet ve hayal bütçesi olur. Tıpkı bu gün olduğu  gibi. Tıpkı 14 Mayıs 1950 ve sonrası bütçelerinden sonra olduğu gibi. 2003 ten bu yana bütün AKP bütçelerinde olduğu gibi. 2019 mali yılı bütçesi 2018 mali yılı bütçesini santim aşmamalıdır. Bu bütçe şahsı bütçeler gibi yapılamaz. Bütçelerimiz Anayasamıza, bilimin emrine ve  Atatürk'ün direktiflerine uygun olarak DENK yapılmalıdır. Bütçe bizim bütçemizdir ve geleceğimizdir. Bütçelerimiz 14 Mayıs 1950 den sonra özellikle güncel konumuz olan 2003 yılından bu yana bütçe yapma ve uygulama imtihanından sıfır not almış AKP yönetimine verilemeyecek kadar önemlidir. Bütçemizin mutlaka DENK yapılması  Milli bir meseledir. AKP bilgisi ve düşüncesi ile yapılan bütün bütçelerden yenilgi ile çıkan Türk milleti yoğurdu üfleyerek yemek zorundadır. DENK bütçe çıkarmamak Anayasamızı ihlal ve Cumhuriyetimizin temellerini bozmak eylemini teşkil eder. İşte bunun böyle olduğunu  söyleyenler.
Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. Atatürk.
Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM'nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir. Atatürk.
 
Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. İsmet İnönü 
Enflasyon  hırsızlıktır resmi hırsızlıktır. Deniz Baykal
 Enflasyon böyle devam ederse Cumhuriyetimizi korumak için güçlük çekeriz. Mesut Yılmaz
Hükümetimiz tek haneli rakamlara indirdiğimiz  enflasyonu daha da aşağılara çekmek ve kalıcı kılmak istikralı kalkınma ve büyüme performansını devam ettirmek  azmindedir. AKP nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan.
12 Eylül müdahalesinin gerekçelerinden biri de enflasyondu. Anayasamızın 5. ve 166. Maddeleri yürürlükte iken açık bütçe yapmak…Anayasayı dikkate almamak veya ihlal etmek gibi ağır bir sorumluluk demektir.  MGK Baş hukuk müşaviri  Hakim Tümgeneral Muzaffer Başkaynak
 Enflasyon yoksulluğu getirdiği ve gelir dağılımını bozduğu için Anayasamızın dolaylı olarak ihlaline( Bozulmasına) sebep olmaktadır. Enflasyonun  Türk devlet hukukunda yasal dayanağı bulunmamaktadır. CHP Eski Grup Başkan Vekili. Ali Nejat Ölçen
  Enflasyon haksız bir vergidir. Sosyal devlet ruhuna aykırıdır. Atatürk ilkelerine hiç uygun olmaz…. Ve bu haksız vergi daha ziyade dar gelirlileri ezer. Sosyal Barışı bozar. Müteveffa  Prof Dr. Atalay Yörükoğlu. H. Ü Tıp Fak. Psikiyatri Bilim dalı. Başkanlarımızdan
 Enflasyon yapmak Anayasamızı ihlaldir. Anayasayı cebren ilga suçu olmaz ama hukuk dilinde bozma anlamında bir ihlal suçu oluşturur. Av. Mustafa Saraç. 1957- 1960 Zonguldak DP milletvekili.
 
Cumhuriyetimizin 95. Yılı İçin
Bu gün vasıl olduğumuz netice asırlardan beri çekilen milli musibetlerin bir intihabı ve bu aziz vatanımızın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu sonucu Türk gençliğine emanet ediyorum. Bu cümle nedir?  Bu cümle Büyük Nutkun son cümlesidir.  
Peki, Bu cümle nedir? Bu Anadolu zaferi bir millet tarafından benimsenen bir fikrin ne kadar güçlü yaratıcı bir kuvvet olduğunun en güzel örneği olarak kalacaktır. Milletimiz çekinmeksizin övünebilir. Bu en kuvvetli şartlarda hakkıdır. Ve ben böyle bir Milletin ferdi olmakla en büyük mutluluğu duyuyorum.  Atatürk’ün 4 Ekim 1922 de TBMM de yaptığı konuşmanın bir bölümüdür.
Cumhuriyetimiz her karış toprağı şehit kanları ile sulanarak  müstesna bir zaferin ardından dünyada ilk defa kurulmuş özel bir Cumhuriyettir. Cumhuriyetimizin ilelebet muhafaza ve müdafaa görevi Türk gençliğine verilmiştir. Cumhuriyetimiz her yıl artan bütçe açıkları ile 14 Mayıs 1950 den sonra hızla yıkılışa sürüklemektedir. Bu yol  gaflet dalalet ve hatta hıyanete giden yoldur.
 Bu yoldan dönmek zorundayız. Bu nedenle Eyy Türk milleti, Türk gençliği, TBMM ve Hükümet ilk hedefiniz DENK bütçedir İleri…. . Cumhuriyetimizin 95 yılı. Her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kuran Büyük Türk milletine kutlu olsun.