AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli’de 2013 yılına ait anaç koyun keçi desteklemeleri için 2 bin 586 kişiye, 298 bin 854 baş anaç koyun ve keçi için toplam 5 milyon 977 bin TL’lik destekleme ödemesinin yapıldığını belirtti.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, hayvancılık desteklemeleri ile ilgili olarak 2013 yılında koyun keçi yetiştiriciliği yapan ve koyun keçi yetiştiricileri birliklerine üye olan yetiştiricilerin anaç koyun ve keçileri için destekleme ödemesine bugün başlandığını bildirdi. Yüksel, açıklamada şunları kaydetti:
"2013 yılına ait ilimizde anaç koyun ve keçi desteklemeleri için koyun keçi birliğine üye 2 bin 586 kişiye, 298 bin 854 baş anaç koyun ve keçi için hayvan başına 20 TL’den olmak üzere toplam da 5 milyon 977 bin TL destekleme ödemesi bugün itibariyle yapıldı. Koyun keçi yetiştiricileri birliklerinin hesabına bugün itibariyle aktarılan destekleme ödemeleri hızlı bir şekilde yetiştiricilerimizin banka hesaplarına da aktarılacaktır. Günümüz şartları dikkate alınarak destekleme miktarlarında zaman zaman kısmı artışlar yapılması konusunda gayretlerimiz sürecek. Öyle ki, anaç koyun keçi başına verilen destekleme 18 TL den 20 TL'ye çıkartılmıştır. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği önemli bir sektör ve geçim kaynağıdır. Küçükbaş hayvancılıktan elde edilen kırmızı et, dondurma ve peynir sektöründe özellikle talep gören koyun ve keçi sütü miktarının üretimine de ciddi oranda katkı sağlamakta ve kalitesini de artırmaktadır. Kısacası tüm üreticilerimizin yanında olmak için var gücümüzle taleplerin karşılanması noktasında gayretimizin süreceğinin bilinmesini isterim. Bu düşüncelerle üreticilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize bol ve bereketli kazançlar temenni ediyorum."
Kaynak: iha