Denizli Ticaret Odası(DTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) işbirliği ile Denizli Tekstil Yenilik Tasarım Merkezi çalışmaları başladı.
Denizli Teknik Tekstil Günü projesi Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya DTO Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldıray Turhan, Ege Üniversitesi Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Prof. Dr. Faruk Bozdoğan, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal, İspanya Araştırma Merkezi Akıllı Tekstiller Araştırma Grubu Başkanı Mr. Jose Gisbert Gomis ile sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli’de tekstil sektörünün gelişmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Özer, “Bu projemizde bizlere her zaman destek veren GEKA ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizleri burada yalnız bırakmayan tüm hocalarımıza ve emektar iş adamlarımıza çok teşekkür ederim. Projemiz ile bölgede moda ve trend oluşturabilecek düzeydeki tasarımların teşvik edilmesini hedefliyoruz. Bu alanda çalışma ve uygulamayı yerinde görebilmek adına farklı şehirde yerinde incelemelerde bulunduk. Odamızca yürütülen bu proje tekstil sektörüne ışık tutacak yeni bir ufuk oluşturacaktır" dedi.
Özer’in konuşmasının ardından, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldıray Turhan ve diğer katılımcılar sunum yaparak bilgi verdi.
Kaynak: iha