Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, İstanbul’un Fethi’nin sonuçları itibariyle dünya dengelerini yenileyen çağ açan muhteşem bir Türk mührü olduğunu söyledi.
İstanbul'un Fethi'nin 561'inci yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Garip, "İstanbul’un fethi, bir şehrin Türk Milleti tarafından tarihe armağan edilmesinin yanında, sonuçları itibariyle dünya dengelerini yenileyen çağ açan muhteşem bir Türk Mührüdür. Tarihin akışını değiştirerek insanlığa yeni hedefler göstermiş, Türk Milletinin genlerindeki adalet ve insan sevgisinin ve İslam İnancının ürünü olarak İstanbul’u yeniden bir kültür, inanç ve medeniyet merkezi haline getirmiştir. Büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet’in genç yaşına rağmen ulaştığı bu başarı, günümüz Türk Gençlerine hem örnek hem de , gelecek adına gençlik ne yapmalı? sorusuna da bir cevap olmuştur. İstanbul, Türk Milletinin sevgi, hoşgörü ve barış anlayışı ile beslenerek, farklı kültür ve inanıştaki insanların bir arada huzur içinde yaşadıkları bir uzlaşma merkezi olmuştur" dedi.
Sözlerine, "Ümidimiz odur ki, bu kudret saklı durduğu gönüllerden ve damarlardaki asil kandan tekrar ortaya çıkacak" şeklinde devam eden Garip, "Türk Milliyetçileri yürekleri ve gönülleri de fethederek layık olduğu mevki ve hak ettiği saygınlığa kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha