Denizli Valisi Abdülkadir Demir, çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan’ın, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara olan güveninin ifadesi olduğunu belirtti.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. Bayramın Büyük Önder Mustafa Kemal’in geleceğimizi emanet ettiğimiz genç kuşaklara en anlamlı hediyesi olduğunu belirten Vali Demir mesajında, "Büyük Önder Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ederek ebedileştirdiği 23 Nisan, daima hür ve bağımsız yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. UNESCO'nun 1979 yılını 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan etmesiyle, 35 yıldan beri bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Medeniyetler ittifakı ve dünya barışı adına, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız adına çok anlamlıdır" ifadelerine yer verdi.
Çocukların en iyi eğitim hizmetini alması için uğraş verdiklerini kaydeden Vali Demir mesajında şunları kaydetti:
"Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Türkiyemiz, gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır. Bu hedefe ulaşmanız için Denizli Valiliği olarak üzerimize düşen görevleri bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."
Kaynak: iha