Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin yaptıkları eyleme destek verdi.
15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin babaların feryadını tüm Türkiye'nin görmesini, bu çığlığı herkese duyurmayı istediklerini belirten İçten, eskiden bu olayların korkudan konuşulmadığını söyledi. İçten, “Anneler, babalar bu yüzden konuşamıyor, acılarını içlerine atıyorlardı. Daha dün, Başbakanımız konuyla ilgili açıklama yaptı hemen ardından PKK’nın silahlı kanadı HPG karalama kampanyasına başladı. Ama göreceksiniz ki bundan bir sonuç alınamayacak. Çünkü ana babaların ahları var. PKK başta Cenevre olmak üzere her türlü sözleşmeye imza attıklarını söylüyorlar. Ama buna rağmen çocukları dağa çıkartmayı biliyorlar. Bakın biz diyoruz ki, çocuklar dağa kaçırılmasın, gelecekleri ellerinden alınmasın Biz diyoruz ki 15 yaşındaki bir çocuğun siyasi görüşü olamaz. Çocuklarımızın eli kalem tutmalı, silah değil” dedi.
Küçük yaşlarda nice çocukların kandırılıp dağa götürülüp, pervasızca ölüme yollandığını kaydeden İçten, “15 yaşındaki çocukların cenazeleri dahi annelerine teslim edilmiyor. Kimileri infaz ediliyor, tacize uğruyor, sömürülüyor ama ailelerine yalan haberler veriliyor. Bu nedir, yerel siyasetçiler ve HDP daha bu duruma ne kadar sessiz alacak. Bu durumları HDP biliyor, BDP biliyor neden sesleri çıkmıyor? Bırakın ses çıkarmayı evlatlarını kaybetmiş ve çaresizlik içindeki aileleri neden dövüyorlar? İşte bu yüzden diyorum ki kimsenin masum çocuklar üzerinden siyaset yapmaya hakkı yoktur. Bir an evvel bu sıkıntı çözülmeli, yanan ana yürekleri evlatlarına kavuşturulmadı ve bu yangın sönmelidir. Bu çocuklar bizim ve biz dahil hiç kimse bu çocuklar üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. Biz de yapmıyoruz ve yapmayacağız. Eğer Çözüm Süreci destekleniyorsa, eğer silahlar susmuş ise eğer savaş ortamı yok ise neden bu süreçte çocuklar dağa çıkarılıyor” diye konuştu.
“ANNELER BATISIYLA DOĞUSUYLA BİRBİRLERİNİ DESTEKLEMELİDİR”
Bütün annelerin kenetlenip birbirini desteklemesi gerektiğini ifade eden İçten, “Bu anneler çocuklarını almak için başa bir annenin, bir büyükşehir belediyesi başkanının kapısına dayandılar. Bu görmezden gelinmemeli. Bizim geleneklerimizde, törelerimizde bir anne düşman kapısına gitse barış olur, değer görür. Hiçbir gerekçe 15 yaşındaki çocuklarımızın eline silah aldıramaz. Bu çocuklar bizim yarınımız, geleceğimiz. Bunların yeri okullardır, annelerinin kucağıdır. Batıdaki annelerimiz de dardaki annelerimize el uzatmalı ve yanlarında olmalılar. Bu süreçte, bu evlatlarımıza AK Parti’miz dışında sahip çıkan farlı partilere ve görüşlere teşekkür ediyorum. Ve biliyorum ki bu annelerimize STK’lardan da ciddi destek vardır. Bu konuyu Böçküm ailesinin zaferinden sonra gündeme getirmekten onur duydum. Bu destek çığ gibi büyüyecek ve zafer annelerin, annelerimizin olacaktır. Her çocuğumuz bir yıldızdır ve kayıp olan her çocuk gökyüzünün, geleceğimizin biraz daha kararması demektir.
Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Son olarak da bu gariban ailelerin çocuklarından gurur duyduklarını ifade eden siyasetçiler, kendi çocuklarını özel okullarda ve yurt dışında okuturlarken, bu çocukların dağdan cenazeleri gelince hiç mi utanmıyorlar? Bunu çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha