Dicle Üniversitesi’nde ‘Ahmet Kaya şarkıları’ konseri düzenlendi.
Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Devlet Konservatuarı yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından seslendirilen Ahmet Kaya şarkıları ile katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Kongre Merkezi’ni dolduran davetliler, hep bir ağızdan Ahmet Kaya’nın unutulmaz parçalarını seslendirdi. Yaklaşık bin 200 kişilik salonda yer bulamayan katılımcıların bazısı ayakta beklerken, bazısı da merdivenlere oturmayı tercih etti.
Dicle Üniversitesi Devlet konservatuarı öğretim görevlisi Mehmet Zeki Giray, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin Ahmet Kaya ile ilgili bir proje yapmak istediğini ve kendilerine başvurduklarını söyledi. Giray, “Bizde bu etkinliği olabilir diye düşündük. 2 aydır bu konsere hazırlanıyoruz. 2 aylık çalışmanın ardından güzel bir konser ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Ahmet Kaya topluma mal olmuş bir sanatçı. 7’den 70’e herkesin dinlediği bir insan. Bugüne kadar böyle resmi bir şey olmadığı için konser anlamında biz neden olmasın dedik. Bu çalışmalarımızı bunun üzerine başlattık. Güzel olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın da öğrencilerimizin de yoğun ilgisi ve talebi oldu. Arkadaşlarımızı buradan canı gönülden kutluyorum. Güzel performans ortaya koydular. Bu tür konserlerin, etkinliklerin devam etmesi gerekir” dedi.
Ahmet Kaya şarkıları konserinin fikir sahibi Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden Rıdvan Tekbaş ise, “Bugün yaptığımız konsere çok büyük bir katılım ve ilgi var, herkese buradan teşekkür ediyorum. Daha önceden çok konserler verdik. Halka mal olmuş, değerlerimiz olan insanların konserlerini verdik. Ahmet Kaya da bizim bir değerimiz halkımıza ülkemize mal olmuş bir sanatçımız. Ahmet Kaya’da bu değeri taşıdığı için bu konseri gerçekleştirdik. Bu konserlerin devamı da gelecek” diye konuştu.
Kaynak: iha