Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 1 ci dönem 20. 01. 2017 Cuma günü sona eriyor. Cumartesi gününden itibaren öğrenciler 15 gün tatil yapacaklar;  6 şubatta 2 ci dönem başlayacak; ve 9 haziran 2017 de sona erecek. Yine 2 ci dönemde,  1 ci  dönemde olduğu gibi;  8 ci sınıf öğrencileri 26 -27 nisanda Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’na girecekler; bu sınavlara mazereti nedeniyle katılamayanlar; 20 -21 mayısta yapılacak mazeret sınavına katılabilecekler. Yüksek öğretime geçiş sınavı da 12 Mart 2017 de yapılacak;  lisans yerleştirme sınavı da 10 -11 haziran; ve 17- 18 haziran günü beş oturumda yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2016 2017 Eğitim ve Öğretim yılında 18 milyon öğrenci eğitim görüyor; ve 900 bin öğretmen görev yapıyor. Dolasıyla bu konu Türk toplumu ve geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Çünkü bugünün çocuğu; yarının genci; yarının genci ise bir sonrasının öğretmeni, mühendisi, doktoru, avukatı, bilgisayar programcısı, yöneticisi ve çalışanı olacaktır. Haliyle eğitim ve öğretim düzeyimiz ne derece gelişir ise; gelecek nesillerde o derece iyi yetişmiş birer insan olacaktır.
Diğer yandan kitaplar günün teknik, deneysel,  görsel,  teknolojik, bilimsel  gelişimine uygun konu eksiltmeden yeniden dizayn edilip; çok daha gelişkin, iyi ve verimli hale getirilmesi, programa uygun yerlerde Atatürkçülük konularının da fevkalade iyi seviyede verilmesi;  ülkemizin yakın gelecekte bir bilgi ve kültür toplumu olmasına yol açacaktır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bir bilgi ve kültür toplumu olacaksa;  eğitim yoğunluğundan korkmamamız;  daha çok çalışmamız gerektiği de ortadadır.
Ayrıca Türkiye’de ortalama 185 gün olan eğitim gün sayısını; yaz tatilini kısmadan 210 -220 güne yükseltmemiz gerekiyor. Çünkü kar tatili gibi;  zorunlu hallerde olduğundan; ( Can güvenliği çok önemli; can güvenliği olmayınca malın bir önemi yok) şu anda yasal olarak cumartesi günleri de tatil; MEB  ait;  yasal düzenleme yapılarak;  okulların açıldığı tarihten itibaren cumartesi günleri de  eğitim olursa , sorun çözülüyor. ( Öğretmenlerin yeterli tatili var) O zaman yetişen nesil çok daha bilgili ve kültürlü; sosyalleşmiş  bir toplumu ortaya çıkaracaktır.