Makedon Kralı Phlipp'in oğlu İskender, M.Ö. 330 yılında, Pers İmparatorluğunu feth etmiş. O dönemde, bilinen dünyadaki tüm siyasal güçleri dize getirmiştir.

Büyük İskender için sorun, bu büyük imparatorluğu yaşatmak olmuştur. Hocası Aristoya ''İmparatorluğumu nasıl yaşatırım'' sorusunu sormuş ve aşağıdaki cevabı almıştır.

''İmparatorluğu yaşatmanın yolu, feth ettiğin milletler içerisinde sorun yaratmaktan geçer. Onlar birbirlerine düşmanlık ederler. Sen arabulucu olarak devreye girer, ortalığı düzeltirsin. İktidarın devam eder'' tavsiyesinde bulunur.

İskenderin genç yaşta ölümü ve varis bırakamayışı yüzünden kurduğu İmparatorluk kısa sürede dağıldı. Generalleri arasında bölüşüldü. Ancak, ARİSTO kuralı olarak tanımlanan ''sorun yarat ve sorunları çöz'' prensibi ile büyük imparatorluklar yoluna devam ettiler.

Bu kuralı en çok İngilizler uyguladı. İşgal ettikleri topraklarda, halkları inanç ve kültürlerine göre kavga ettirmeyi becerdiler. Tipik örneği Hindistan’dır.

İngilizler, Hindistan halkını, Hindular ve Müslümanlar olarak ikiye böldüler. 1858 yılına kadar Türklerin yönetimindeki Hindistan sulh içerisinde yaşıyordu. İngiliz yönetimi başlayın da, İngiliz ajanları, camilere pisliyor ve Hindular yaptı diye dedikodu yaratıyordu. Hinduların kutsal ineklerini kesiyor, sokaklara bırakıyor ve Müslümanlar yaptı diye dedikodu üretiyordu.

Bu iki uygulama, Hindistan halkının Müslüman ve Hindu anlayışına göre ikiye ayrılmasına yetmiştir. Düşman iki halk arasında çözüm getirme bahanesiyle, İngilizlerin Hindistan egemenliği bir süre devam etmiştir.

İkinci dünya savaşından sonra, İngiliz İmparatorluğu gücünü kaybetti. Yerini Amerikaya bıraktı. Amerika, dünya imparatorluğunu, doları kullanarak sürdürüyor. 1944 Bretton Woods Para Anlaşmasıyla, DOLAR, dünya parasına dönüştürüldü. Dolar imparatorluğu diye tanımlanan yeni bir dünya düzeni kuruldu.

Sonradan anlaşıldı ki, dolar imparatorluğunun gerisinde City of London Bankerleri var. Doları, 8 banker ailesinin ortak olduğu FED adındaki Banka basıyor. Bu bankada Amerikan Devletinin hissesi dahi yok. Bankerler, dolar ile Amerikan ekonomisini kontrolünde tutuyor. Yetinmiyor, doları kullanarak dünyayı idare ediyor.

Dolar imparatorları için Aristo Kuralı değişmedi. Biraz geliştirildi. Uluslararası Toplumda sorun yarat, ekonomik kriz yarat, ülkeleri mümkün olduğunca böl ve yönet.