ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde bir petrol şirketinin şantiyesinde çalışan işçiler, saatte 53 kilometre hızla hareket eden hortumun çalıştıkları şantiyeyi yıkışını anbean kaydetti.
Kuzey Dakota’ya bağlı Watford kentinde meydana gelen olayda devasa hortumun üzerlerine doğru geldiğini gören işçiler hızla olay yerinden kaçmaya başladı. Araçlarına binen işçiler o anları kaydetmeye devam etti ve hortum yağmurun da etkisiyle kısa sürede çalıştıkları yere geldi ve binalara büyük zarar verdi. Olay sonrası açıklama yapan yetkililer aralarında 15 yaşında bir kızın da bulunduğu 9 kişinin ciddi şekilde yaralandığını belirtti. Küçük kızın bölgeye bir akrabasını ziyaret etmek için geldiğini belirten yetkililer diğer 8 yaralının Watford Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığını kaydetti.
Uzmanlar yaralılardan çoğunun hortum sırasında bölgede bulunan yük taşıma araçlarında bulunduğunu ve hortumun etkisiyle araçların savrulması sonucu insanların yaralandığını ifade etti. Yıkılan şantiyede arama kurtarma çalışmaları başlarken görgü tanıkları hortumun çok şiddetli olduğunu ve bulutları adeta yararak önündeki her şeyi götürdüğünü belirtti.
Kaynak: iha