Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kosova Kamu Yönetimi Bakanlığı’nda bir araya geldiği Türk çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan pastayı kesti.
Bakanlıkta çocuklarla bir araya gelen İşler, çocuklarla sohbet etti ve onların sorularını dinledi. İşler, daha sonra ise çocuklarla birlikte 23 Nisan için hazırlanan pastayı kesti. Renkli görüntülere sahne olan buluşmada çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile ilgili şarkı ve şiirler okudu. Çocuklar ayrıca İşler ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'a çeşitli sorular yöneltti. Bir öğrencinin okul ile evi arasındaki mesafenin çok uzak olduğu ve kendilerine bir okul servisi tahsis edilmesinin mümkün olup olmadığı yönündeki sorusuna, Başbakan Yardımcısı İşler, TİKA aracılığıyla kendilerine bir okul servisi hediye edeceklerini kaydetti.
İşler'e bakanlık ziyaretinde TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Tülay Selamoğlu, Gülay Dalyan, Özcan Yeniçeri, Mehmet Günal, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan eşlik etti.
Kaynak: iha