Kosova’da bu yıl 3’üncüsu düzenlenen Türk Caz Haftası, büyük alkış toplayan muhteşem bir konser ile başladı.
Priştine Oda Tiyatrosu salonunda yapılan açılış gecesine, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Sağlık Bakanı Ferid Agani, Kültür Bakan Yardımcısı Hajdin Abazi, yabancı ülkelerin Kosova’daki bir çok Büyükelçisi, Kosova ve Türkiye kurum ile kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından organize edilen bu önemli müzik şölenine katılanları Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan selamladı. Büyükelçi Ozan, Türk Caz Haftası’na müzikseverler tarafından duyulan ilgi ve beğenilerden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Büyükelçi Ozan, “sizlerden aldığımız enerji ve sponsorlardan gelen destek ile Türk Caz Haftası’nı 3’üncü kez düzenliyoruz. Bu müzik şöleni inşallah gelenek haline gelecek” ifadesini kullandı.
Kosova halkının büyük bir sevinçle beklediği Türk Caz Haftası’nın 3’üncüsünün düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kosova Kültür Bakan Yardımcısı Haydin Abazi, Türkiye ile Kosova arasında kültürel ilişkilerin uzun yıllara dayanan bir geleneği olduğunu hatırlattı. Kültür alanında geniş işbirliği yelpazesinde kültürel mirasın da korunmasının ayrı yeri olduğuna işaret eden Bakan Yardımcısı Abazi, Kosova’ya verdikleri destekten dolayı Türkiye Hükümeti ve halkına olduğu gibi Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’ne de teşekkürlerini ifade etti.
Salonu tıklım tıklım dolduran seyircinin karşısını çıkan Balkanların ünlü sesi Yıldız İbrahimova, sahnede adeta devleşti. Kaan Bıyıkoğlu, Burak Durman ve Gökhan Somel’den oluşan orkestranın sergilediği performans eşliğinde Yıldız İbrahimova, yaklaşık 2 saat süren konserde, geniş repertuvarının en güzel parçalarını okudu.
Eurovizyon şarkı yarışmasında Arnavutluk’a beşinciliği kazandıran Kosovalı ünlü sanatçı Rona Nishliu ile yapılan düet de seyircilerin büyük beğenisini kazandı.
Müzikseverleri en fazla etkileyen de, İbrahimova’nın kendine özgün tarzda okuduğu “ uzun ince bir yoldayım” ve “Yemen” türküleri oldu.
Davetlilere unutulmaz anlar yaşatan Yıldız İbrahimova, hareketli şarkıları okuduğu konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.
İbrahimova konserin sonunda yaptığı açıklamada, “bu akşam benim için çok güzel bir akşamdı. Nefis bir seyirci, çok sıcak. Tabi ki bu atmosfer, bu duygu hepimize yansıyor müzisyen olarak.O yüzden ben ve müzisyen arkadaşlarım çok keyif aldık. Seyirciler, Kosovalılara, Priştinelilere de çok çok teşekkür ediyorum. Balkanlarda yaşayan insanlar çok sıcaktır, spontane bir şekilde duygularını ifade ediyorlar. O yüzden benim için burası hiç yabancı değil. Buradaki seyirciyi çok cana yakın ve çok sıcak insanlar olarak gördüm .Onların bu akşamki konserime katkıları çok büyük” şeklinde konuştu.
19 Nisan tarihine kadar sürecek olan Türk Caz Haftası her akşam iki ayrı mekanda ve değişik saatlerde konserlerle devam edecek. Hacettepe Üniversitesi Caz Kompozisyon Bölümü sanatçıları tarafından verilecek konser ve doğaçlama dinletilerine de Kosovalı birer sanatçı da katılacak.
Kaynak: iha