ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz ay Washington eyaletini vuran toprak kayması sonrası hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.
Seattle kentinin kuzeyinde yer alan Oso kasabasında meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği felaket sonrası bölgeye gelen Obama ilk olarak helikopteri ile 15 dakika havadan bölgeyi inceledi. Yer yer görülen yarılmış topraklar ve enkazlar hakkında bilgi alan Obama daha sonra küçük bir şapelde kurbanların yakınlarıyla 1 saatten fazla görüştü. Çamur felaketi sonrası hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığında bulunan Obama, afette zarar görenlere destek vereceklerini de belirtti.
Daha sonra Oso bölgesindeki itfaiye binasına gelen ve afet süresince kurtarma çalışmalarına yardım eden itfaiye ve ilk yardım ekibini ziyaret eden Obama felaket boyunca çalışan yetkililere, “Bu toprakları seven halkın niçin mükemmel olduğunu görmek için yaptıklarınız yeterlidir” dedi. Obama ayrıca, “Ülkemiz bu yaşanan talihsiz olay süresince sizleri düşünmüştür. Hiçbir yere gitmiyoruz, burada olacağız” dedi.
Washington’da geçtiğimiz ay yaşanan toprak kayması ve sonrasında yaşanan sel felaketinde en az 41 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerden çoğu oluşan çamur yığınlarının altında kalarak can verirken ABD hükümeti bölgede acil durum ilan etmişti.
Kaynak: iha