Somali’de aracı durdurularak silahlı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Türk Hava Yolları'na güvenlik hizmeti veren bir firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan’ın cenazesi Türkiye’ye gönderildi.
Somali’nin başkenti Mogadişu’da aracı durdurulduktan sonra 4 el ateş edilerek öldürülen Saadettin Doğan kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmişti. Saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz netlik kazanmadı. Somali milletvekili Ömer Muhammed Mahmud havaalanında yaptığı açıklamada öldürülen Türk vatandaşı için çok üzgün olduklarını belirterek, ”Öldürülen Türk kardeşimiz için derin üzüntülerimi sunuyorum. Bütün Somalililer özellikle de milletvekilleri bu konuda çok üzgün” dedi. Görgü tanıklarından İsmail Abdullah ise açıklamasında, “Türk Güvenlik Şefi burada caddenin çok kalabalık olduğu sırada vurularak öldürüldü. Saldırı sonrası silahlı kişi bir başka araca binerek olay yerinden uzaklaştı” dedi.
Mogadişu’da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülen Eski SAT komandosu Saadettin Doğan’ın yanı sıra araçta bulunan Pazarlama Şefi Müslüm Aydın da saldırıda yaralanmıştı. Araçta bulunan bir başka Somalili yetkili ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Saldırı herhangi bir grup tarafından üstlenilmezken, Doğan’ın cenazesinin akşam saatlerinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.
Kaynak: iha