Bursa Güzel Sanatlar Birliği’ne üye Türk ressamlar, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Symbol Budapest Event Hall'da açtıkları sergi ile Macar sanatseverlerle buluştu.
"Köprü" ismini taşıyan sergide, aralarında dünyaca ünlü olanlarının da bulunduğu 30 Türk ressamın, yağlı boya, sulu boya, seramik, akrilik tarzda 40 eseri sergileniyor. 28 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışını Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Sayın Şakir Fakılı gerçekleştirdi.
Böyle bir sergiyi açmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Büyükelçi Fakılı, serginin açılışına Macaristan’ın ünlü edebiyatçılarının, sanatçılarının katılmasının kendisini çok sevindirdiğini, Budapeşte’de ilk kez böyle bir Türk sanatçılarının eserlerinin sergilenmesinin Macaristan ile Türkiye arasında köprü olacağına inandığını kaydetti.
Bursa Güzel Sanatlar Birliği adına organizasyonu düzenleyen Kadir Genç İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Budapeşte’de şimdiye dek Türk sanatçılar tarafından böyle bir serginin gerçekleşmediğini, bundan böyle bu projenin har yıl Macaristan’da gerçekleşmesi için adım atacaklarını söyledi. Genç, serginin açılışını yapan Büyükelçi Şakir Fakılı’ya kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiklerini, dünyaca ve Türkiye çapında ün yapmış bazı Türk ressamların eserlerini Budapeşte’de sergilemekten ötürü mutluluk duyduklarını kaydetti.
Sergide; Gülsün Erbil, Halide Okumuş, Ayfer Demircioğlu, Ayşen Kaya, Sibel Demiryakan, Simla Uğur, Müge Caferoğlu, Nebihe Göl, Sabahat Bayar, Cansu Benek, Emel Gülçin Ülkü, Mine Eyüpoğlu, Banu Biçen, Evrim Sırmalı, Huriye Tamer, Mihrişah Bulut, Banu Biçen, Sevil Kurtgöz, Orkide Alakoç, Emin Kayserili, Şaban Okan, Cansu Sümer, Şenay Buluğ, Memduhe Satır, Mualla Şahin, Hasan Gürsoy ve Metin Benek'in eserleri bulunuyor.
Kaynak: iha