Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Dairesi Başkanlığı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği iş birliğinde 81 ilde düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” tombik ve mendil kapmaca oyunları 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” 5. Sınıflar tombik ve mendil kapmaca oyunları coşkusu yaşandı. 20 okul ve 200’ü aşkın öğrenci, ilk olarak tombik oyunu ile yarışmaya başladı. Daha sonra mendil kapmaca oyunu oynayan öğrencilerin heyecanı ve coşkusu görülmeye değerdi. Ödül töreninden önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Antrenörü Tuğba Kılıç Duman’ın öğrencileri jimnastik gösterisi sundu. “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” 5. Sınıflar tombik ve mendil kapmaca oyunlarında tombik oyununda kızlarda 19 Mayıs Ortaokulu birinci olurken Yunus Emre Ortaokulu ikinci ve Gümüşova Ortaokulu üçüncü oldu. Kızların madalya ve kupalarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu takdim etti.
Oyunlarda erkekler tombikte Toki M. Akif Ersoy Ortaokulu birinci, Çilimli Şerefiye Ortaokulu ikinci ve Zahit Kevseri İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Ödüllerini Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci takdim ederken Dereci, oyunlara katılan tüm öğrenci ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür etti.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisini saygı duruşu ile anıldı.
Mendil kapmaca kızlarda İstilli Ortaokulu birinci, Mustafa Kemal Ortaokulu ikinci, Çilimli Topçular Ortaokulu üçüncü oldu. Mendil kapmaca erkeklerde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu birinci, Şehit Teğmen Uğur Altan Ortaokulu ikinci ve Çilimli İbrahim Hoşver Ortaokulu üçüncü oldu. Ödüllerini Çilimli Gençlik Spor İlçe Müdür Vekili Hayrullah Şahin takdim etti.
Kaynak: iha