Türkiye R4 Rafting Türkiye Şampiyonası, Düzce’nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyü rafting alanında görkemli bir açılış töreni ile başladı. Şampiyonaya 20 takım ve 200 sporcu katıldı.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun düzenlediği R4 Türkiye Rafting Şampiyonası Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyü rafting alanında başladı. Düzce'de 17-20 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Rafting Şampiyonasına 7 ilden 20 takım ve 200 sporcu Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edecek. Türkiye Rafting Şampiyonası açılışına Düzce Valisi Ali İhsan Su, Cumayeri Kaymakamı Murat Güven, Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Feyzullah Dereci, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye Şampiyonası açılış konuşmasını yapan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Rafting sporunun en iyilerini yarışacağı bu şampiyonada geleceğin dünya şampiyonları çıkacaktır. Turnuvanın fair play’e uygun olmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı ise, Bosna Hersek’e dünya şampiyonu olarak gideceklerini belirterek, “Cumayeri Rafting alanı Türkiye’nin önemli rafting alanlarından biridir. Düzce Türkiye Şampiyonasının bir ayağı olmuştur” dedi.
Düzce Valisi Ali İhsan Su ise “Sizlere burada ev sahipliği yapmak ve önemli bir şampiyonanın ayağı olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tabiat Cenneti Düzce, Her şey Var Gönlünce sloganıyla yola çıktık ve bu turnuvamız da bunun bir örneğidir. Bizim parkurumuz çok özel ve güzeldir. Rafting sporuna gönül veren herkesi Düzce’ye davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından, Düzce Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Düzce Belediyesi Mehteran takımının performansı ve horon ile devam etti.
Türkiye Rafting R4 Şampiyonası Cumartesi ve Pazar günü 20 takımın yarışmaları ile devam edecek.
Kaynak: iha