Düzce İl Trafik Komisyonu mayıs ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda Düzce’deki trafik durumunun yanı sıra yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başlayan tarım araçlarının trafikteki durumları da görüşüldü. Ayrıca trafiği yoğun illerde çekilen trafik görüntüleri de toplantıda izlenerek Düzce’de de oluşabilecek durumlara karşı önceden müdahale imkanları da masaya yatırılacak.
Düzce’de yol ve trafik sorunlarına çözüm yolu bulunması için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü İl Trafik Komisyonu Mayıs ayı toplantısı Düzce Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya Düzce Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş ile yol ve trafikten sorumlu resmi kurum amirleri katıldı.
Toplantıda yaz aylarının gelmesiyle birlikte trafiğe çıkmaya başlayan tarım araçlarını trafikteki durumlarının yanı sıra, son aylarda iyice artan bisiklet ve motosiklet kazaları da ele alınacak.
Toplantı hakkında bilgiler veren Düzce Valisi Ali İhsan Su; “Trafikle ilgili olarak komisyonun geçen ay aldığı kararları gözden geçireceğiz. Ayrıca önümüzdeki ayda yapmamız gereken çalışmalarla ilgili görüşmeler yapacağız. Yaz aylarının başlamasıyla bisiklet ve motosiklet kullanımı mutlaka artacak. Bunların güvenli kullanımı ile ilgili görüşmeler yaparak kararlar alacağız” dedi.
Diğer taraftan toplantıda diğer illerde çekilen çeşitli trafik sorunları da videolardan izlenirken sorunların Düzce’de yaşanmaması için yapılması gerekenler de masaya yatırılacak. Bazı bölgelerde Düzce’ye benzeyen noktalarda ise hayata geçirilmiş önlemler de komisyon üyelerine izletildi.
Kaynak: iha