Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Karayolu Trafik Haftasının 5 – 11 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanacağını ifade ederek, "Trafik güvenliği öncelikli görevlerimiz arasındadır" dedi.
Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, yaptığı yazılı açıklamada, yol kullanıcılarının trafikte karşı karşıya oldukları riskleri hatırlatma, trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi gününün Karayolu Trafik Güvenliği Günü olarak kutlandığını anımsattı.
Trafik güvenliğini sağlayarak, insanların güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak öncelikli görev arasında olduğunu dile getiren Özırmak, "Edirne’de yol kullanıcıları fazladır. Yol kullanıcılarının trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılmasında yazılı ve görsel basının önemli bir yeri vardır" dedi.
Özırmak, 2014 yılı 05-11 Mayıs Karayolu Trafik Haftası kapsamında, trafik güvenliğini sağlamaya yönelik 'Trafikte öncelik yayalara aittir', 'Hız limitlerine uyun', 'Aşırı hız ölüm getirir', 'Emniyet kemeri sizi hayata bağlar', 'Hem önde, hem arkada emniyet kemerinizi mutlaka takın', 'Kasksız motosiklet kullanmayınız', 'Her trafik kuralı en az bir hayat kadar değerlidir', 'Alkollüyken araç kullanmayın', 'Seyir sırasında cep telefonu kullanmayın', 'Sürüş sırasında sık sık mola verin', 'Çocuklar için mutlaka çocuk koltuğu kullanın', 'Trafikte önce siz örnek olun, diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz' şeklinde uyarılarda bulundu.
Kaynak: iha