Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, "Yeni nesillere inancını, tarihini öğretmek ve sevdirmek herkesin en önemli görevidir" dedi.
Demirkıran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada 23 Nisan'ın gerçekten Çocuk Bayramı olabilmesi için topyekün bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Demirkıran, "Okulları da çocukların kalplerini ahlak ve maneviyatla dolduramazsak kanuni tedbirlerle çocuklarımızı yanlış yollardan çevirmek mümkün olmaz" sözlerini kaydetti.
"Çocuklarımız 15 sene okudukları halde edep, haya, iffet kelimelerini duymuyorlar. Helal nedir, haram nedir bilmiyorlar" diyen Demirkıran, "Evlatlarımızı vatana millete yararlı çocuklar yapmak istiyorsak eğitim sistemini baştan sona yeniden kurmalıyız. Haram, helal nedir, ahiret, hesap günü nedir evlatlarımıza öğrettiğimiz takdirde geleceğe güvenle bakabiliriz. Eğitimde şuur olursa ailede huzur olur. Çocuklarımızı güzel okullarda okutmak, iyi gelir sahibi olmasını sağlamak için çırpındığımız kadar manevi eğitimine önem vermeliyiz" dedi.
Kaynak: iha