Edirne'de bir operasyonu yönetirken görevi başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın adı doğum gününde caddeye verildi.
Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın ismi Edirne Belediyesi meclis kararıyla Abdurrahman Mahallesi ile İstasyon Mahallesi Sanayi Sitesi arasında kalan caddeye verildi. Cadde isminin açılışını Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştürk, Şehit Polis Müdürünün eşi Velda ve kızı Katre Turan birlikte yaptı.
Açılışta konuşan Vali Duruer, "Toplumları ayakta tutan kahramanlardır. Bu kahramanlar, değerli kardeşimiz gibi canını feda edebilen insanlardır. Onlar olmasaydı biz bu topraklarda huzur içerisinde yaşayamazdık, bu topraklarda payidar olamazdık. Ben belediye başkanımızı tebrik ediyorum, acılı aileyi de tekrar sabırlar diliyorum" dedi.
İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın ismini caddeye vererek görevlerini yerine getirmek istediklerini dile getirerek, "Bu önerilerimizi, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve meclis üyelerine ilettik. Hiçbir tereddütleri olmadan bizimle ortak duygularımızı paylaştılar. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Recep Gürkan da törenin başında şehit müdürün eşiyle birlikte sohbet ettiğini ve şehit müdürün doğum günü olduğunu öğrendiğini söyledi. Gürkan, doğum günü olduğunu bilmeden yapılan törenin ayrı bir anlam kattığını belirterek, "Ertan kardeşimizin ayrı bir önemi daha var. O doğrudan kentimiz ve şehrimiz için şehit oldu. Ertan’ın bedenini belki toprağa verdik ama şundan emin olun, Ertan Nezihi Turan 150 bin Edirnelinin kalbinde. Siz aslında onu toprağa değil 150 bin Edirnelinin kalbine gömdünüz. Bundan emin olun. O bizim bir kardeşimiz, bir şehidimiz olarak her zaman benliklerimizde müstesna yerini korumaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
Şehit müdürün eşi açılışın ardından gözyaşlarını tutamadı. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Velda Turan, "Bugün eşimin doğum günü, bu tesadüfi oldu. Çok mutluyum, onurluyum ve gururluyum. İsminin caddede yaşayacak olması da beni çok mutlu etti" dedi.
Kaynak: iha