Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) perakende satış mağazası yeni yerinde halkın hizmetine girdi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bünyesinde satış yapan TASİŞ perakende satış mağazası Kaleiçi semtinde bulunan Mithatpaşa Mahallesi’ndeki yerinden, Talatpaşa Bulvarı üzerindeki yeni adresinde taşınarak Edirne halkına daha modern şartlarda hizmet verecek.
Sınır kapılarında yakalanan kaçak eşyaların satışının yapıldığı TASİŞ’in ülke genelinde Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Edirne olmak üzere toplam 4 ilde perakende satış mağazası bulunuyor. TASİŞ’in yeni yerindeki açılışını Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt birlikte yaptı.
TASİŞ’in yeni yerindeki açılışında konuşan Vali Yardımcısı Özırmak, mağazanın esnafa, tüccara alternatif veya rakip olmadığını ifade etti. Edirne’de büyük gelişmelerin yaşandığını belirten Özırmak, AVM’lerin ve 5 yıldızlı otellerin kısa sürede faaliyete girdiğini kaydetti. Mağazanın gümrüğün çalışmasının bir göstergesi olduğunu dile getire Özırmak, "Gümrükte yakalanan kaçak eşyanın sergisi olmaktadır. Yakalanan malları imha etmektense ticarete kazandırmakta fayda görüyoruz" dedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da ülke genelinde sadece 4 ilde tasfiye satış mağazasının bulunduğunu ifade etti. TASİŞ’in ilk olarak Edirne’de bulunduğunu daha sonra Ankara ve İstanbul’da da satış mağazası açıldığını kaydeden, Yalçın, "Satışlarımız gayet iyiydi ama yeni yerimizde halkımıza daha iyi hizmet vereceğimizi ve işlerimizin daha da artacağını düşünüyorum. Burada sadece Edirne’deki gümrüklerde yakalanan ürünler değil tüm Türkiye’deki gümrüklerde ele geçirilen ürünleri satışa sunuyoruz. O yüzden burayı çok yakından takip etmenizi ve halkımızı sık sık burayı ziyaret etmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Açılışa Edirne İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Ticaret Müdürü Mustafa Kurt, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Edirne Telekom Müdürü Ömer Altın, ve Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Katarina Varvariguo katıldı.
Kaynak: iha