Son açıklamalara göre, eğitim sisteminde değişikliğe gidiliyor. Matematik, tarih ve fen bilimlerinin seçmeli ders olduğu söyleniyor. Mecburi ders olarak Din ve Ahlak Kültürünün konulduğu açıklanıyor.

Din ve Ahlak kültüründen maksat, dini eğitimi öne çıkarmaktır.

Türkiye'de bu durum yeni değil. 1516 yılında, Yavuz Sultan Selim Han, Halifeliği kılıç zoru ile aldığı zaman, Araplar itiraz ettiler. Kabulü sağlamak için Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'dan 2000 din adamı getirdi. Din adamları öncelikle, medresedeki fen ve matematik derslerini kaldırdı. Yerine dini eğitim sistemini kurdu. Hata, Kırım Harbi sırasında ortaya çıktı.

1854 Kırım Harbi, İngilizler ile birlikte Rusyaya karşı yapılıyordu. Harp sırsında, Osmanlı Subayları uzun menzilli İngiliz toplarını kullanamadılar. Sebebi çabuk anlaşıldı. Osmanlı Subayları matematik bilmiyordu. İngiliz topları parabol çizerek hedefe ulaşıyordu. Parabol hesabı yapamayan subaylar, hedefi tutturamıyordu.

Matematik öğretmek amacıyla, savaştan sonra Mühendis mektebi açıldı. Fakat, iş işten geçmişti. Zira, eğitim için uzun zaman gerekiyordu. Matematik bilmeyen Osmanlı devleti dua ile işini yürütemedi.

Osmanlı, ekonomi biliminde geri kaldı. Zira ekonomi matematik bir bilimdir. Matematik bilmeyenler ekonomi öğrenemez. Ekonomi bilmeyen devleti yönetemez. Nitekim Osmanlı, kendi merkez bankasını kuramadı.

Bankerlerin 1856 yılında kurduğu Osmanlı Bankası, parayı basıyor ve Osmanlı Devletine kendi parasını faiz ile borç veriyordu.Ekonomi cehaleti sonucunu çabuk verdi.

Osmanlı Bankasının kuruluşundan 35 yıl sonra, 1881 yılında, bankerler Düyunu Umumiye idaresi adı altında ekonomiyi teslim aldılar. Ekonomik egemenlik kayboldu. Ekonomik egemenliği kaybeden devletin siyasi egemenliği kaybetmesi uzun sürmüyor.

Bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız, yapacağınız iş çok basit. Eğiim sisteminden matematik ve fen bilimlerini kaldırınız. Ya da önemsiz hale getiriniz. Yerine dine dayalı eğitimi geçiriniz. Bir süre sonra, ülkenin teknolojide ve ekonomide geri kaldığını göreceksiniz.

Tarih tekerrür ediyor. Türkiyeyi idare edenler, eğitim sisteminde fen ve matematik bilimlerini önemsiz hale getirerek, ülkenin geleceğini karartıyor.