Merhaba dostlarım!

Bir eğitim öğretim yılının daha başına gelmiş bulunuyoruz. Bu demek oluyor ki okul eksiği adı altında, kırtasiyelerde yaşanan izdiham. Bir nevi malzeme kapma savaşı. Beş buçuk yıldır çalıştığım kitabevinde böyle alışveriş manyaklığı görmedim. Evet evet, alışveriş manyaklığı diyorum çünkü gelen çocuklar kendilerini kaybediyorlar. E haliyle velilerde çocuğum okusun diye her istediklerini alıyorlar.

Velilerin para harcamaktan ve olmayan paraları bulmaktan yorulduğu, öğretmenlerin eğitim için kitap seçme savaşı, kitapçıların her isteğe yetişebilme umuduyla yandığı bir sezona girdik. Hayırlı uğurlu olsun.

O bu değil de, bin bir çeşit nevalenin içinde hala yok dediğim ürünler çıkıyor ya, öğretmenlerimizin bu ürünleri seçme ve aldırma çabalarını can-ı gönülden kutluyorum. Sağ olsunlar velilerle iyi savaşıyoruz. Ne zaman gelecek? Geldi bitti mi? Parasını vereyim bana ayır? Gibi ve benzeri sorularla iyice haşır neşir olduk. Özellikle kimisi var ki;

-Yok mu?

-Yok.

-Hiç mi yok?

-Yok.

-Depoda falan da mı yok.

Yok kardeşim yok. Yok demek elimde olmayan demektir. Ne diye ısrar ediyorsun anlamam ki!

Neyse ki biz bu çalışma günlerimiz için yazdan hazırlıklarımızı yaptık. Ve müşterilerimizi bekledik. Şikâyetçi değilim ama işçinin işçiye tavır yaptığı bu rezil memlekette sabır da kalmıyor ki kardeşim. İki dakika beklemeye tahammülümüz kalmamış. Hoş görü desem zaten sıfıra inmiş. Rica minnet acele işi olan sıra istiyor, ona bile karşı çıkıyorlar. Yazık bize. 

Birde kitap ücretleri var ki dolara endeksli kağıt ücretinden muzdarip, zamlarla iç içe kaos yarattı. Yüz sayfalık okuma kitabı on dört lira olur mu kardeşim? Soyguncu musunuz? Diyerek aşağılanmaya alıştık. Oysa ki o fiyatları biz değil yayınevi belirliyor. Öğretmenler inceleyip bu kitabı okusunlar diyor. Veli ile kitapçı papaz olduktan sonra öğrenci elindeki kitapla, evin yolunu tutuyor. Yurdum insanı. Eğitilmeden olmuyor ki kardeşim!

Netice itibariyle al gülüm-ver gülüm olayını sağ salim geçersek yoğun bir tempoda son gaz çalışıyoruz. Tüm milletimize okul sezonu hayırlı olsun.

Ama gerçekten umarım sağ salim olurum. Çünkü kemik ağrılarını geçtim, iç organlarım bile ağrımaya başladı. Hayırlısı. 

Eğitim şart!