Toplumsal refah düzeyimizi artırmanın en temel yöntemi gençlerimizin ve yetişkinlerin sürekli olarak kendilerini geliştirecek eğitim alanlarını sağlamaktır.

Bilgi çağında, ülkemizin yarattığı katma değeri artırmanın yolu insanlarımızın bilgi ve yetkinlik düzeyini geliştirmekten geçer. Eğitim sadece eğitim alanların yaşam kalitesini değil, ayni zamanda çevresinin ve toplumunda yaşam kalitesini

Artırır. Bu nedenle, kamusal bir nitelik taşıyan EĞİTİM, devlet tarafından desteklenmelidir. Gençlerimiz kapı kapı hayatları pahasın okumak ve adam olmak için maddi imkânsızlılar içinde kuyruklar halinde izzeti nefislerinden fedakârlık yaparak dilenci gibi BURS PARASI istememelidirler, ne Pakistan, nede GAZZE benim için önce bu evlatlarımızın geleceğidir’’.Pek yakında bütün bu olanları YARDIM başlığı altında bu sütunum da yazacağım’’Ancak bu destekler tüm eğitim kurumlarına eşit olarak dağıtılmak yerine, başarıyı teşvik edecek şekilde verilirse sistemimizin kalitesi de artar. Bu nedenle ,eğitim çağındaki 18-19 milyon gencimizin zamanını ne kadar verimli kullandıkları ülkemiz acısından büyük öneme sahiptir.İyi eğitim yaşam kalitesini olumlu etkilediği bir diğer alan da aile içi ilişkilerde kendisini göstermektedir.Örneğin,iyi eğitim eşlerin gelir düzeyini de artıran bir unsurdur.

Bütün bunlardan sonra, Sayın Valimizin beyan ettiği gibi: Okul müdürlerinin

Başarılı olmasını beklerken, ne demek istediği bence malum. Ellerinden geldiği kadar öğrencilere ve öğrenci velilerine yardımcı olmaları, maddi yönden öğrencileri maddi isteklerle sıkıntıya sokmamaları, daha doğrusu, yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte, eğitim çıtasının yükselmesi için yoğun bir çalışma içersinde olmamız lazım diyor. Bazı okul müdürleri velilerden gönlünüzden ne kopuyorsa ama üç veya beş, daha doğrusu maddi durumunuza göre okulumuza yardım yapınız diyor. İlgililer eski öğrencilerden100 TL. Nakille gelmiş öğrencilerden ise 150 TL. rica ediyorlar. Ayrıca Bir top kâğıt, iki top fotokopi kâğıdı getirin diyor. Bu isteklerin mecburi olup olmadığını bilmiyorum. Bunlar yanlız velilerden duyduklarım. Velileri iyi eğitilmiş bir toplumun çocukları da iyi eğitim görürler.,dolayısıyla,iyi eğitimin kendini artırıcı ve nesiller arası adam gibi adam yetiştirmesidir. Eğitimde her şey eksiksiz başarılırsa güzeldir.  Öğrenmekten korkan da cesur olamaz. Eğitimin toplumsal aşırılıkları ve suç oranlarını azalttığı tespit edilmiştir. Eğitim seviyesinin yüksek olduğu toplumlarda herkes neye EVET veya HAYIR dediğini iyi anlar ve bilir. İnsanlığa katkıda bulunmak istiyorsak çocuklarımızı ‘’eğitimli insan’’olarak yetiştirelim. Bütün öğretmenlerimizin ellerinden, yavrularımızın da gözlerinden öperim.