Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genişletilmiş İdare Kurulu Toplantısı'nın 25-26 Nisan tarihlerinde Elazığ’da yapılacağını belirten MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, Türkiye ve yurt dışından 700 iş adamının Elazığ'a geleceğini söyledi.
Elazığ’da gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Genişletilmiş İdare Kurulu Toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, etkinlik hakkında bilgi verdi. MÜSİAD Elazığ Şubesi'nde düzenlenen toplantıya Başkan Gök ve yönetim kurulu ile üyeler katıldı. Toplantıya Türkiye ve yurt dışından 700 iş adamı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılacağını ifade eden Gök, gerek işbirliği gerekse fikir alışverişinde ciddi temasların oluşmasını beklediklerini dile getirdi. Bu hafta sonu Elazığ tarihinin en büyük buluşmasını gerçekleştireceklerini dile getiren Gök, “Bunun heyecanı ve gayretiyle günlerdir bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah yaptığımız çalışmalarla Elazığ'a bir katkı sağlarız ve güzel hizmetlere kavuşur diye ümit ediyoruz. Türkiye'nin her noktasından yurt dışından arkadaşlarımızla beraber yaklaşık 700 iş adamı misafirimizi Elazığ’da ağırlamış olacağız. 700 misafirimizin dışında Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan da bizlerle beraber olacak. Programımız iki aşamalı. Birinci aşamada Ulaştırma Bakanımızın Elazığ Şubemiz ve diğer şubelerimizle birlikte yapacağı ortak bir toplantı olacak. Burada ulaştırma, haberleşmeyle ilgili her türlü meseleleri masaya yatıracağız. Elazığ ile ilgili de taleplerimiz olacak. Bu taleplerimizi de bir rapora dönüştürdük. Bunu hem yazılı hem de şifaen sunacağız. Elazığ ile ilgili taleplerimizi, beklentilerimizi kendilerine arz edeceğiz. Yatırım ve çalışma başlangıcı döneminde bakanımızın gelmesi ve bu toplantının Elazığ’da gerçekleştirilmesinin özel bir önemi var. Elazığ’da yarım kalmış ve devam eden projelerle ilgili yapılması gerekenler konusunda sayın bakanımızdan gerekli desteği almaya çalışacağız. Bunun ötesinde önemli iki beklentimiz var. Bir tanesi Siverek, Çüngüş, Sivrice yolu bu çok önemli bir yol. Bunu hep dillendiriyoruz. Özellikle mermerci arkadaşlarımız için çok önem arz eden yollardan biri. Bu yol için bir destek talep edeceğiz ve devlet yolu olmasını isteyeceğiz. Bunun ötesinde kuzey çevre yolu olarak nitelendirdiğimiz ama devlet karayolu kapsamında olması için de ciddi manada desteğe ihtiyaç duyulan bir çalışmaydı inşallah sayın bakanımızdan talep etmiş olacağız. Bunların dışında müteahhit arkadaşlarımızın sıkıntıları olmak üzere birçok talebimiz var, onları cuma günü yapacağımız toplantıda iletmiş olacağız” dedi.
“İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI YAPACAĞIZ”
Cumartesi günü yapılacak olan toplantıların önemini de anlatan Gök, “Bu çalışmada Türkiye'nin 4 bir yandan gelen yüzlerce MÜSİAD iş adamıyla birlikte Elazığlı iş adamlarımızı buluşturacağız. Projelerimiz anlatacağız, projelerimizde destek isteyeceğiz yatırım talep edeceğiz. 9 projemizi şuana kadar hazırladık. Bu çalışmalarımızı Elazığ’da görücüye çıkaracağız. Elazığ’da yatırım yapabilecek arkadaşlarla birlikte iş ortaklıkları kurma arzusundayız. Bununla ilgili ikinci bir konu da Elazığ'daki iş adamlarının yaptıkları sektörel çalışmalarla ilgili fikirlerimizle de ortak çalışma yapılması için iş birliği toplantıları yapacağız. Elazığ'daki iş adamlarımızı kendi sektörleri veya arzu ettikleri başka sektördeki Türkiye’de duayen olmuş isimlerle bir araya getireceğiz. Çok önemli şeyler, çünkü bugüne kadar Elazığ'a getiremediğimiz üst düzey iş adamlarımızla Elazığlı iş adamlarımızı buluşturup gerek işbirliği, gerek fikir alış verişi konusunda ciddi temasları oluşturacağımızı düşünüyoruz. Bu da ikinci günün önemli olan çalışmaları içerisinde olacak. Bütün program Elazığ ve Türkiye'nin takip ettiği çalışmalarımızı inşallah sonuca getiririz ve faydalı bir sonucu yakalarız diye ümit ediyoruz. Bir de genç MÜSİAD'da olan arkadaşlarımızı da burada ağırlayacağız. Yaklaşık 200 genç kardeşimizi de ayrıca ağırlayacağız. O toplantıyı da Elazığ'a kazandırdık. MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak genel merkezimizin desteğiyle Elazığ’a yapılacak her türlü yatırımlar için bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda bizi destekleyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten bu toplantıdan çıkacak netice belki Elazığ'ın 2001’de gerçekleştirdiği ekonomik kurultaydan çok daha güçlü sesleri ortaya çıkaracaktır diye ümit ediyoruz. Bu gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha