DÜZCE (AA) - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Yığılca ilçesinde çimento fabrikası açacaklarını bildirdi.

Ali Ağaoğlu, oğlu Alican Ağaoğlu'nun Düzce'nin Yığılca ilçesinde kuracağı çimento fabrikasının yerini inceledi.

Oğlu Alican ile ilçeye gelen Ali Ağaoğlu, Kaymakam Mehmet Ali Özcan ve Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'le Aksu mevkisinde kurulması planlanan fabrikanın arazisini gezdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Yiğit'i makamında ziyaret eden Ağaoğlu, yapılacak fabrikanın yaklaşık 400 kişiye iş kapısı olacağını ve tüm malzemelerinin de ilçeden temin edileceğini söyledi.

Fabrikanın kuruluş aşamasında bir çivinin bile Yığılca'dan alınması yönünde talimat verdiğini vurgulayan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Oğlumun kurma aşamasında olduğu fabrikayı incelemeye geldim. Allah kısmet ederse Yığılca ilçesinde çimento fabrikası açacağız. Bölgenin kalkınması ve istihdam sağlayacağı için önemli bir adım diye düşünüyorum. Yığılca'daki işsizliğe çözüm olacak bir yatırım yapacağız. Bu başlangıcımız olacak. Bundan sonra desteklerimiz devam edecek. Sayın Başkanımızın bu konudaki yapıcı yaklaşımı bizleri vazgeçme noktasından geri döndürdü."

Muzaffer Yiğit ise Ağaoğlu'ndan destek sözü aldıklarını ifade ederek, "Eski jandarma binası ve Harmantepe alanlarının düzenlenerek sosyal tesis olarak hizmete açılması için 350 bin lira destek sözü aldım. Sağ olsun Ali Bey ilçeye ayak basar basmaz desteklerini esirgemeyeceğini belirtti" diye konuştu.

Kaynak: aa