AMASYA (AA) - Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)  44 kişiyi Berlin'de düzenlenen ITB Turizm Fuarı'na götürecek.

ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, makamında düzenlediği basın toplantısında, ATSO olarak öncelikli amaçlarının oda üyelerine ticaret ve sanayi alanında en iyi hizmeti vermek olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana önceliği fiziki işlere verdiklerini ve Amasya'ya güzel bir oda binası kazandırdıklarını ifade eden Kırlangıç, bundan sonraki süreçte daha etkin bir oda olacaklarını söyledi.

Şehrin kalkınması adına her alanda söz sahibi olmak istediklerini ifade eden Kırlangıç, şunları kaydetti:

"Amacımız Amasya'yı en güzel şekilde tanıtıp şehirdeki ticari potansiyeli artırmak. Bunun içinde turizm önemli bir kalem. Oda olarak iş adamları ve kadınlarının aralarında bulunduğu 44 kişiyle 4 - 8 Mart tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek ITB Turizm Fuarı’na katılacağız. Bu gezide Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan da destek aldık. Amasya bir turizm şehri ve bu ilin turizmcilerinin dünyanın en büyük turizm fuarına katılmaları gerektiğini düşündük. Fuarda Amasya'nın tarihi ve turistik yerlerini, önemli değerlerini tanıtacağız."

Fuarlarla Amasya'nın tanınırlığını arttırırken yeni işbirliklerinin de kapısını açacaklarını belirten Kırlangıç, Berlin'de Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: aa