Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber
Ordu’daki balıkçı tezgahlarında satılan küçücük balıklar tepki çekmeye devam ediyor. Asgari boyutların bir hayli altında satış yapan balıkçılara para cezası yazılıp, balıklara el konulmuştu. Tüm bunlara rağmen balıkçılar asgari boyutun altında satış yapmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de balıkçılara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan baskında standartların altında olan balıklara el konulmuş, balıkçılara da ceza kesilmişti. Operasyon kapsamında balıkçı tezgâhları da denetlenip, boyutu kısa olan balık satanlara ceza yazılmıştı. Ordu’daki birçok balıkçı tezgahında yaklaşık 5 santim boyunda istavrit ve hamsinin bulunması bazı vatandaşların tepkisini çekiyor.
 
Hamsi 9, istavrit ve mezgit en az 13 santim olmalı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’de 9 santimetrenin altında hamsi, 13 santimetrenin altında istavrit, mezgit ve barbun avlamasını yasaklamıştı. Ordu’daki hemen hemen her balıkçı tezgahında bu boyutların altında satılan ürünlerin olması dikkatlerden kaçmadı. 

Para cezası ve el koymada işe yaramadı
Yapılan denetim sonucu bin 34 kilo balığa el konulduğunu duyuran Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, “Asgari avlanma boyunun altında balık sattığı belirlenen 3 kişi ve iş yerine toplam 2 bin 877 TL ceza kesildi. Asgari avlanma boyunun altında balık naklettiği tespit edilen 2 adet nakil aracına da toplam bin 918 TL para cezası yazıldı” ifadelerini kullanmıştı.
Editör: Haber Merkezi