Şubat ayında yapılması planlanan Altınordu Ziraat Odası birinci olağan kongresinin tarihi henüz netleşmedi. Oda Başkanı Uğur Cörüt, kongre tarihini genel merkezle yapılacak görüşmelerden sonra belli olacağını vurguladı. Eski yönetimden karşısına aday beklediğini de belirten Cörüt, “Bizim kulağımıza her gün değişik bir isim geliyor. Büyük bir ihtimalle seçim benimle birlikte bir aday arasında geçecek” dedi. Projeleri hakkında da bilgi veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı, en büyük projelilerinin odaya bağlı üyelere fındık mevsiminde kredi vermek olduğunu kaydetti.

Kongre tarihi belli değil

Kongre tarihinin henüz netleşmediğini ifade eden Cörüt, “Henüz tarih net değil. Şubat ayı içinde olacak ama günü belli olmadı. Genel merkezimizle istişare halindeyiz. Onlarla görüştükten sonra kongrenin günü inşallah belli olacak” dedi.  

Aday var, isim belli değil

Altınordu Ziraat Odası seçiminde eski yönetimden karşısına aday beklediğini bildiren Uğur Cörüt, “Aldığımız duyumlara göre eski yönetimdeki arkadaşlardan oda seçimine aday olacak varmış ama ismini bende bilmiyorum. Bizim kulağımıza her gün değişik bir isim geliyor. Büyük bir ihtimalle seçim benimle birlikte bir aday arasında geçecek” şeklinde konuştu.

“Fındık altı koyunculuk projesi önemli”

Tekrar başkan seçilmesi durumunda yeni dönemdeki projeleri hakkında da bilgi veren Cörüt, “İlk projemiz fındık altı koyunculuk. Bu projeyle çiftçilerin yüzü gülecek. Projesi kapsamında fındık üreticilerinin koyunla desteklenecek. Projeyle birlikte hem göçü önlemeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda tavukçuluk projesini devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Fındık ayında çiftçilere kredi imkanı

En önemli projelerinden bir tanesini de söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı, “Başkan seçildiğim takdirde ziraat odasına aidatını ödeyen çiftçilere fındık mevsiminde kredi imkanı tanıyacağız. Bu proje bizim için çok önemli. Böyle bir çalışmamız var.  Diğer projelerimizden biride ceviz ve fındık fidanı yetiştirmek için odaya bağlı sera olacak” açıklamalarını yaptı. Cörüt ayrıca bölgede yetişen meyveler için marmelat tesisi kurmayı da hedeflediklerini belirtti.  Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi