TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "İhracatın artırılmasına yönelik 2014 yılında gerek yurt içi ve gerekse yurt dışına yönelik bir çok çalışma ve projeler yürüttük" dedi.

Gürdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki Ali Osman Ulusoy Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen DKİB 2014 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yapılan seçimde geçen yıl nisan ayında yapılan seçimde DKİB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildiğini anımsatarak, DKİB Yönetim Kurulu'nun görev yaptığı bir yıllık dönemde ihracatın Türkiye ve Doğu Karadeniz'in menfaatleri doğrultusunda geliştirilmesi ve ihracatçıların karşılaştığı sorunların çözülmesi için özverili çalışma yaptığını söyledi.

Doğu Karadeniz'in coğrafi konumu ve altyapı imkanlarının yetersizliğinden kaynaklı bazı dezavantajları barındırdığını ifade eden Gürdoğan, "Bu da  ihracatımıza olumsuz yansımaktadır. Bu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla her çalışma döneminde olduğu gibi geçtiğimiz yıl da yönetim kurulu olarak yaptığımız özverili çalışmalarla ihracatçılarımızın her alanda karşılaştığı sorunların çözümüne gayret sarf edilmiş, ihracatımızın arttırılmasına yönelik geliştirdiğimiz projelerle bölge ihracatımızın arttırılmasına önemli katkılar sağlanmıştır" diye konuştu.

Gürdoğan, DKİB Yönetim Kurulu'nun bu dayanışma ruhu içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"İhracatın artırılmasına yönelik 2014 yılında gerek yurt içi ve gerekse yurt dışına yönelik bir çok çalışma ve projeler yürüttük. İhracatçılarımızın alternatif pazarlara yönelmesi konusunda önceki yılki çalışmalarımızla bağlantılı yoğun çalışmalar sonucu bir çok ilki başardık. Bunlardan da en önemlisi önümüzdeki yıllarda  çok daha büyük faydalarını göreceğimiz, Doğu Karadeniz'den karayolu ile Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kafkasya Bölgesine ulaşımımızı sağlayan karayolu kapısının açılması, Rusya Federasyonu’nun bu hinterlandındaki bölgelere yönelik gerçekleştirdiğimiz ticaret heyetleri ve alım heyetleri programları ile ilişkilerimiz geliştirilerek ihracatçılarımızın bu bölgelere yönelik ihracat bağlantıları kurmalarına önemli katkılar sağlanmıştır."

Katılımcılara Genel Kurul'a katılımlarından dolayı teşekkür eden Gürdoğan'ın konuşmasının ardından bilanço gelir gider hesapları ve denetim kurulu raporları okundu. 

Kaynak: aa