Koray Fındık Ticaret Sahibi Yüksel Göl Ülkemizde Fındık üreticisinin  güçlü olmasını hep beraber sağlamalıyız. 
Fındığın borsası Fındık Üreticisidir. Hamburg da borsa yoktur. Hamburg bir şehir efsanesidir. Malın sahibi de Fındık Üreticimizdir. Üreticimizi hep beraber güçlü tutmalıyız. Göl 2014 Fındık sezonu Doğu Karadeniz üreticisi ve sanayici, Tüccarı, manavı için zor bir sezondur. Çok rekolte beklenen 2014 Fındık sezonu  Doğu Karadeniz bölgesinde yaşanan don nedeniyle düşük rekolteli bir yıl olmuştur. Fındık fiyatları rekor seviyeye ulaştı bunun en büyük nedeni en büyük üretici ülkemiz Türkiye de ve Dünya genelinde rekoltenin düşük olmasıdır.
Ülkemizde rekoltenin ihracata yetecek ve ihracatın 2014 yılı için az rekolteden dolayı 220 bin tonlarda kalacağını, miktar bazında düşük ihracatın olacağını ancak döviz girdisinin yüksek olacağını söyleyen Koray Ticaret Fındık sahibi Yüksel Göl ülkemizde son on yılın rekolte ortalaması 500 bin tondur.
Ülkemizde Fındık dikim sahalarında verim düştü. Fındık dalları yaşlandı. Fındık dikim sahalarında verimi artırmalıyız. Ülkemiz Fındık sektörüne mutlaka alt yapısı sağlam cazibeli olacak şekilde lisanslı depoculuğu kazandırmalıyız. Ülkemizde Fındık Üreticimizi güçlendirerek, Don sigortasına karşı bilinçli hale getirmeliyiz. Dünyanın 120 den fazla ülkesine ihracat yapan Türk Fındık ihtacatcımıza, sanayicimize destek olmalıyız. Türk Fındık sektörü güçlü bir aile yapısına sahiptir bu zorlukları aşacaktır güçtedir.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi