TRABZON (AA) - Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Başkanı Jeroen Kelderhuis, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti.

Kelderhuis, beraberinde proje sorumlusu Ferda Başdoğan ile birlikte TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Hollanda'da farklı ülke ve bölgelerin tanıtıldığı toplantılar gerçekleştirildiğini belirten Kelderhuis, bu etkinliklere Doğu Karadeniz'in de katılması gerektiğini vurguladı.

Bu yılın ağustos ayında Hollandalı iş adamlarıyla birlikte Trabzon’a gelmek istediklerini anlatan Kalderhuis, "Özellikle Türkiye ve Hollanda arasındaki inovasyon konusunda çalışmalarda bulunuyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile büyükelçiliğimizdeki inovasyon danışmanımızla sizleri irtibatlı hale getirebiliriz. Hollanda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da inovasyon haftasına partner ülke olarak katılacaktır" dedi.

Doğu Karadeniz ve Trabzon’daki olanakları yakından takip etmek ve görmek istediklerini ifade eden Kalderhuis, şöyle devam etti:

"Türkiye’de çok kaliteli üretimler yapılıyor. Aynı şekilde Hollanda'da yatırım yapmak isteyen Türk firmaları var. Hollanda'da Türk firmalarının yatırım yapmalarını destekliyoruz. Gelmeden önce Trabzon hakkında kısa bir ön araştırma yaptık. Tarım ve fındık konusunda çok ilerlemiş olduğunuzu biliyoruz. Denizcilik konusunda da geliştiğinizi biliyoruz. Turizm konusunda da gelişmeler var. Burada çok az Hollandalı firma olduğunu keşfettik, dahası şok olduk. Buradan topladığımız bilgileri Hollandalı firmalara aktaracağız ve onları buraya çekmeye çalışacağız. Umarım ilgi duyarlar."

Hacısalihoğlu ise Hollanda ile işbirliğine bölge olarak hazır olduklarını, yürütülen işbirliğini geliştirme çalışmalarına aktif olarak katılacaklarını kaydetti.

Kaynak: aa