KARABÜK (AA) - Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Ekonomisi 3 katından daha fazla büyütülmüş bir Türkiye var karşımızda. Hemen hemen her alanda çok işleri başardık" dedi.

Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 12 yıldır bütün engellemeler ve fitnelere rağmen milleti arkalarına alıp başarılara imza attıklarını söyledi.

Türkiye'nin her alanda önemli atılımlar yaptığını anlatan Ceylan, "Reform niteliğinde işler yaptık. Milli gelirde önemli bir artış var. Kişi başı milli gelir de öyle. İhracatımızda kat kat artış var. Ekonomisi 3 katından daha fazla büyütülmüş bir Türkiye var karşımızda. Hemen hemen her alanda çok işleri başardık" diye konuştu. 

Hükümetin belirlediği 2023 hedefleri olduğunu belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"Yeni kalkınma hamlesini planlıyoruz, programlıyoruz. 10. Kalkınma Planı hazırlandı, Meclis'ten geçerek yürürlüğe girdi. Kalkınma planında Türkiye için önemli olan 25 dönüşüm programını öngördük. Yıllardır çözülemeyen sorunlara çözüm getirecek öncelikli dönüşüm programları. Kalkınma Bakanlığı'nın koordinasyonunda bütün bakanlıklarımız yoğun bir çalışma içinde ve bin 200 acil eylem planı hazırlanıyor."

Kaynak: aa