ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, "İş adamlarımız, esnaflarımız, Ordu iş dünyası iyice daralmış durumda. Bunun esas nedeni Ordu ekonomisinin sadece fındıktan beslenmesidir" dedi.

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kaymaz  özellikle fındığın olmaması ve bundan dolayı piyasalara para naktinin girmemesinin büyük bir daralmaya yol açtığını bildirdi.

Sanayi yatırım kuralım

Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Fındığa ek olarak alternatif sektörleri Ordu’ya kazandırmalıyız. Son 5 yıl içerisinde turizmde önemli bir yol aldık ama yeterli değil. Turizm’de başladığımız atılımı devam ettirmeliyiz. Ama sadece turizm de yol almak Ordu ekonomisini canlandırmaya ve her zaman güçlü kalmasına yetmez. Sadece turizm yatırımlarıyla ne Ordu piyasasını canlandırabiliriz, ne de göçü engelleyebiliriz. Sanayi yatırımlarını mutlaka Ordu’ya kazandırmalıyız" denildi. 

Mobilya sektörü kuralım

"Örneğin mobilya imalat sektörü deyince akla İnegöl geliyor, tekstil deyince Bursa ve Denizli geliyor, bisküvi gofret deyince Konya, Karaman geliyor, otomotiv ve otomotiv yan sanayi deyince Bursa ve Konya akla geliyor. Bu şekilde sektörel kümelenmeler var. Yeni birkaç sektörde yapılacak yatırımlarla Ordu’yu da kümelenme şehri haline getirmeliyiz. Bu şekilde kazandıracağımız yeni sanayi yatırımları her zaman Ordu ekonomisini besleyecek, fındığın olmadığı zamanlarda Ordu ekonomisi yine canlı kalacak ve binlerce insanımız iş sahibi olacaktır"

Samsun Ve Trabzonda kriz yok

"Örneğin Samsun ve Trabzon, bizim gibi sadece bir üründen beslenmiyor. Genel ekonomi yatırımları nedeniyle piyasalarda canlılık devam ediyor. Fındığın olmadığı zamanlarda Ordu ekonomisinin yaşadığı krizin bir benzerini yaşamıyorlar. Yıllardan beri süregelen bu düzeni artık değiştirmeliyiz. Ordu ekonomisini fındığa ek olarak başka sektörlerde yapacağımız yatırımlarla rahatlatmalıyız. Ordu kamu yatırımlarıyla hızla gelişiyor. Yerli ya da yabancı yatırımcıların arayacağı havaalanı, çevreyolu ve İç Anadolu-Akdeniz’e bağlayacak olan dereyolu gibi projelerimiz de hızla bitme noktasına yaklaşıyor. Bu yatırımların tamamlanmasıyla teşvik bölgesinde yer alan Ordu’nun ekonomik gelir havuzunu artık zenginleştirmeliyiz."

Lobi oluşturmalıyız

"Çözüm aslında çok basit; güçlü bir lobi. Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere iş dünyası temsilcileri olarak bizler, Ordu dışında görev yapan bürokratlar ve iş adamlarımız ile temasa geçerek bu lobiyi oluşturabiliriz. Oluşturacağımız güçlü bir lobi ve işbirliği ile Ordu’ya yeni yatırımcılar çekerek sanayi yatırımlarını rahatlıkla kazandırabiliriz, Ordu’nun vizyonunu değiştirebiliriz." Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi