Ordu Yorum/Celal Yıldız
Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (ORDİF ‘52) başladı. Ordu’dan 52 firmanın stant açtığı fuarda iş arayanlarla işverenler bir araya geldi. Kendisini geliştiren kişilerin asla işsiz kalmayacağını vurgulayan Türkiye İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan öğrencilerden kendilerini geliştirmesini istedi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da iş arayanların kendilerini pazarlayamadığına dikkat çekti.

Balkanlıoğlu, “İş arayanlar kendilerine güvenmiyor”
Türkiye’de iş arayanların çoğunun kendisini pazarlayamamasından dolayı işsiz olduğunu kaydeden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “İş arayanlar kendilerine güvenmiyor. Kendine güvenmeyene işveren de güvenmez.  İş arayanlar kendilerini pazarlamaktan ziyade araya birilerini sokup iş sahibi olmak istiyor” diye konuştu.

Müteşebbis olun çağrısı
Devletten iş bulamayanların kendisini işsiz sandığını sözlerine ekleyen Ordu Valisi, “Vatandaşların çoğu müteşebbis olmaktansa maaş almayı tercih ediyor. İşi olmayan insanın toplumda itibarı da olmuyor. Devlette iş bulamayan kendisini işsiz sanıyor” değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, “Türkiye’deki işsizlik yüzde 9”
Fuarın Ordu için çok önemli olduğunu fakat İstanbul ve Anakara gibi yerlerle kıyaslanamayacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Türkiye’de her yıl ortalama bir buçuk milyon kişi işe giriyor ama ülkemizde yine işsizlik var. Bunun temel nedeni genç nüfuslu bir yapıya sahip olmamız. Türkiye’de işsizlik yüzde 9 civarındayken bu rakam Avrupa’da yüzde 11” ifadelerini kullandı.

“İŞKUR’dan işe aldıklarımız verdiğimiz işi beğenmedi”
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne İŞKUR üzerinden işçi aldıklarını fakat bir hafta sonra kendi istekleriyle işi bıraktıklarını bildiren Yılmaz, “İŞKUR üzerinden işe aldıklarımız işi bıraktılar. Nedeni ise verdiğimiz işi beğenmemeleri. Ordu’da herkes sekreter ya da şoför olmak istiyor. Bizim gelirimizin yüzde 21’i işçilere gidiyor. Amacımız bunu yüzde 20’nin altına çekmek” açıklamalarını yaptı.

Özkan, “Kendini geliştiren işsiz kalmaz”
Fuardan dolayı Ordu’ya gelen Türkiye İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Fuarın önemine dikkat çeken Özkan, “Şirketler insan kaynaklarına ne kadar önem gösterirse diğer firmaların o kadar önüne geçer. Bu fuar iş arayanlarla işverenleri buluşturuyor” dedi. Öğrencilerden ileride işsiz kalmaması için kendilerini geliştirmesini isteyen Mehmet Ali Özkan, “Kendisini geliştiren kişilerin işsiz kalması mümkün değil” şeklinde konuştu. 

Kaymak 52 firmaya teşekkür etti
İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, bu fuarı ilk kez düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Ordu Üniversitesi, Ordu Sanayi ve Ticaret Odası, Ünye Sanayi ve Ticaret Odası, Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası ile fuarda stant açan 52 firmaya teşekkür eden Kaymak, Ordu’nun Büyükşehir olmasından dolayı bundan sonra buna benzer etkinlikler düzenleyeceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi