SAMSUN (AA) - Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ile THY Samsun Müdürlüğü işbirliğinde geliştirilen "Dünyaya Lezzet Sunuyorum" Projesi kapsamında,  THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co ikram hizmetlerini ziyaret etti.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için hazırlanan "Dünyaya Lezzet Sunuyorum" Projesi'ne destek veren THY, Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini tarifeli uçağıyla İstanbul'a götürdü.

Öğrencileri Çarşamba Havaalanı'ndan İstanbul'a uğurlayan Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Peker, projenin, Samsun’da turizm ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilerin yemek hizmetleri alanında bilgi ve becerilerini artıracağını, sektörel açıdan aranılan elemanlar olmalarını sağlayacağını söyledi. 

Projeyle öğrencilerin kendilerini geliştirme fırsatı bulacağını ifade eden Peker, "Türk Hava Yolları Turkish Do& Co ikram hizmetlerini ziyaretleri ile öğrencilere, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı sunulmuş olacaktır. Alanda öncü olan kuruluşta hizmet veren şef ve aşçılarla birlikte yapacakları çalışmalar, eğitim-öğretimlerine olan motivasyonlarını artıracaktır. Bu kapsamda projede emeği geçen arkadaşlarımıza ve katkı sağlayan THY Samsun Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören başarılı 10 öğrenci ile 2 öğretmen yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından indikleri Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları Turkish Do & Co İkram Hizmetlerı AŞ'yi ziyaret etti.

Üretim, operasyon, lojistik alanlarına ünite turu gerçekleştiren öğretmen ve öğrenciler, gezinin sonunda şeflerle birlikte pasta yaptı. Öğrenciler, İstanbul'daki programın ardından THY'e ait tarifeli uçakla Samsun'a döndü.

Kaynak: aa