23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, milli egemenliğin ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu belirterek, bu gerçekle büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız geleceğimiz için en büyük güvencemizdir” dedi.
Hisarcıklıoğlu, “Bu gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Onların canlarını ortaya koyarak verdikleri bu mücadeleyi, biz iş dünyası olarak hiç durmadan çalışarak, istihdamı ve üretim gücümüzü büyüterek sürdüreceğiz. Bu yarışta bizim hedefimiz dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek, halkımızın yaşam kalitesini, sosyal, kültürel ve maddi zenginliğini artırabilmektir. Bağımsızlık uğruna, milli egemenlik adına canlarını ortaya koyan atalarımıza ve şanlı tarihimize layık olmak zorundayız” ifadesini kullandı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıldönümünü bir kez daha coşku ve sevinçle kutluyoruz. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın da gururunu yaşıyoruz.
Yüce Atatürk’ün de söylediği gibi özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bağımsızlık mücadelemizin hemen ardından aslında bizim ebediyete kadar sürecek medeniyet yarışımız başlamış ve çocuklarımızın önüne en büyük hedef olarak konulmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum.”
Kaynak: iha