KASTAMONU (AA) - YUSUF ÇELİK - Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, inşaatı devam eden stadyumların koltuk kapasitesinin 412 bin olduğunu, ülkenin 20-30 yıllık ihtiyacının karşılanacağını belirterek, "146 hastane inşaatımız devam ediyor. Bunlar, Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını görecek tesisler" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yılda 286 hastanenin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnşaatlarının yarısına yakınını tamamladıkları bilgisini veren Turan, şöyle konuştu:

"146 hastane inşaatımız devam ediyor. Bunlar, Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını görecek tesisler. Bu ölçekte cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir zaman kamu sağlık yatırımı yapılmamış. Geçen hafta Balıkesir'deydik Sağlık Bakanımızla, daha önceki haftalarda Hatay'daydık, büyük hastaneler bunlar. Gerçekten de bunlar gezince heyecan duyduğumuz işler. Bunların çoğu bir ve 2 yataklı odalar, çoğu özel hastane standardında. Hatta biraz daha üzerinde."

- İnşaatı devam eden stadyumlar

Turan, TOKİ'nin Gençlik ve Spor Bakanlığıyla ortak 16 stat inşaatı yürüttüğünü vurguladı.

Stat inşaatlarının da hastaneler kadar önemli olduğuna işaret eden Turan, "Şu anda inşaatı devam eden stadyumların koltuk kapasitesi 412 bin. Bunlar bittiğinde önümüzdeki 20-30 yıl boyunca gelecek kuşaklar böyle bir hizmetle uğraşmayacak. Bu eserler sürekli yapılan eserler değil. Onun için Türkiye, sağlık, spor ve Kredi Yurtlar Kurumunun görev yaptığı alanlarda ki biz bunların paydaşıyız, çok önemli yatırım içinde. Bunu vatandaşlarımız parça parça görüyor. Stadyumların yaklaşık tutarı 2 milyar lira civarındadır" diye konuştu.

Turan, TOKİ'nin kuruluş amacının kamu binaları haricinde sosyal konutlar inşa etmek olduğunu dile getirerek, alt ve orta gelir grubunda konut almakta zorlanan insanları konut sahibi yapmak istediklerini dile getirdi.

"Bütün motivasyonumuz bu, şu anda bununla uğraşıyoruz" diyen Turan, "Bu konutları o yörenin mimari ve mahalle dokusunu dikkate alarak inşa etmeye çalışıyoruz. Bu, ancak sosyal devlet anlayışıyla yapılabilecek olan bir hadise. İnşallah devletimizin arazisinin olduğu her yerde ya da belediyelerimizin bize gösterdiği yerde, sıfır kar marjıyla hatta bazen sübvanse ederek vatandaşlarımızın konuta erişmelerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz" bilgisini paylaştı.

Turan, TOKİ'nin Türkiye'deki sosyal devlet anlayışının en önemli kurumsal yansıması olduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: aa