TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ülkeyi tehdit edenlere karşı asgari değil, azami müştereklerde birleşilmesi gerektiğini söyledi.

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 2014 yılında, Türkiye'nin geleceği için endişe yaratacak yasa dışı yapılanmaların gün ışığına çıkmasıyla büyük bir tehlike yaşandığını ifade etti.

"Geçen yıl tabir yerinde ise uçurumun kenarından dönüldüğü bir zaman dilimi olarak kayıtlara geçecektir" diyen Cirav. devlet içindeki paralel yapılanmanın yarattığı kaosun, iş dünyasındaki tedirginliğe rağmen, ekonomide olumsuz bir kırılmanın meydana gelmemesini tamamen şans olarak nitelemenin doğru olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Ekonomide sağlam bir yapılanma olmasa idi, söz konusu teşebbüs geçmiş yıllarda olduğu gibi, hatta daha da büyük bir olumsuz etki yaratabilirdi. Devlet içindeki paralel veya benzeri aykırı yapılanmaların, Türkiye'nin geleceğini karartmak için yaptıkları çalışmaların, hükumetin, özellikle de Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu kararlı tutum ile durdurulması ve bertaraf edilmesi geleceğe olan umutlarımızı arttırmıştır."

Tüm siyasi partilerin ve siyasilerin özenli ve dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Mehmet Cirav, "Bu ve benzeri tehditlere karşı asgari değil, azami müştereklerle birleşmeliyiz. Bu cumhuriyetimiz ve demokrasimiz açısından çok ama çok önemlidir. Siyasi çıkarlar uğruna, geleceğimizi karartacaklarla ilgili, birinin attığına diğerinin sahip çıkmaması da gerekir. Çünkü, halk arasında söylendiği gibi bugün bana olan, yarın sanadır" ifadesinde bulundu.

Türkiye'nin geleceği için "olmazsa olmazlardan" birinin de çözüm süreci olduğunu savunan Cirav, şunları kaydetti:

"Yılların birikimi ve dış mihrakların da kaşıması ile büyük bir yara haline dönüşmüş bu ayrışma, kardeşlik projesi ile sonuçlandırılmalıdır. 2014'te de tüm  provokasyonlara rağmen, bu konuda ısrarla alınan yolu küçümsememek gerekir. Bunun için tüm siyasi partilerimizin oy hesabı yapmadan sürece destek vermeleri ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğini pekiştirmeleri şarttır."

Kaynak: aa