TRABZON (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, ''Hükümetimizin yapısal bir sorun olarak öne çıkan enerji için ürettiği çözümler meyvelerini vermektedir'' dedi.

Doğan, Trabzon'da bir restoranda düzenlenen ve iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin önünde bazı riskler olduğunu belirterek, bunlardan en önemlisinin ABD Merkez Bankası'nın faiz artışına başlayacak olması olduğunu ifade etti.

Türk lirasına karşı doların gün geçtikçe değer kazandığına işaret eden Doğan, ''ABD ekonomisindeki iyileşmenin tam anlamıyla sağlandığını söylemek zordur. Bu durum özellikle Türkiye gibi ülkelerin para birimlerinde olması gerekenin ötesinde aşırı dalgalanmalara neden olmaktadır'' diye konuştu.

İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılma sürecine girdiğine değinen Doğan, şunları söyledi:

''İran ile ticaretimizi yeniden canlandıracağız. Aynı zamanda enerji ithalatının enerji fiyatları üzerinde iyileştirici bir etkisi olacağı gözden kaçmamalıdır. Bu durum hem maliyet enflasyonunu düşürücü bir etki oluşturacak. Hem de cari açık yönünden ülkemizi destekleyecektir. Hükümetimizin yapısal bir sorun olarak öne çıkan enerji için ürettiği çözümler meyvelerini vermektedir''

 

Kaynak: aa