Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantıları devam ediyor. 
 
Toplantıya Vali irfan Balkanlıoğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.   Toplantı açılışında bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, "Ordu-Giresun Havaalanı bu sene açılacak.Yıllardır özlemle beklenen çevre yolu tamamlanacak. Karadeniz-Akdeniz yolunda ise çalışmalar son hızla devam ediyor.22 tünelden 19’u bitti. YİKOB aracılığıyla yapılan yatırımların büyük bir bölümü de tamamlanacak. Eğitimde yapılan okullardan 10- 15 tanesinin açılışı gerçekleştirilecek. Son üç yılda yapılan okul sayısı ise 80’ı buluyor. Geçen yıllardan bu yana yapılan birçok yatırım bu yıl meyvesini verecek” dedi.

En büyük ödenek Karayollarının


Vali Balkanlıoğlu "İlimizdeki yatırımcı kuruluşlar arasında 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş içinde 287 milyon 454 bin TL ile Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü birinci sırada, Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğü 154 milyon 633 bin TL ile ikinci sırada, 108 milyon518 binTL ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise üçüncü sıradadır.Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise en fazla ödeneğin 508 milyon481 bin TL ile Ulaştırma sektörüne ait olduğu görülmektedir. Onu,104 milyon 284 bin TL ile Eğitim sektörü takip ederken üçüncü sırada76 milyon 319 binTL ile Diğer Kamu Hizmetleri sektörü yer almaktadır. Tarım sektörüne ayrılan ödenek tutarı ise 38 milyon 139 bin TL’dir” diye konuştu.
Toplantı, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin Ordu İl genelinde yürüttükleri yatırımlarla ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi