ZONGULDAK (AA) - Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde faaliyet gösteren Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES), santral sorumluları tarafından basına tanıtıldı. Tanıtımda birinci ve ikinci üretim noktası, kumanda odası ve elektro filtre biriminin gezilmesinin ardından, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı da bir basın açıklaması yaptı.

Saldanlı, yaptığı açıklamada, elektriği çevreyle uyumlu bir şekilde üretmenin önemine değinerek, üretimde belli prensiplere sahip olduklarını belirtti.

Saldanlı, şöyle konuştu:

"Birincisi bilime uygun davranmak, ikincisi ise iyi yetişmiş insanlarla çalışmak ve bilgi seviyemizi yükseltmektir. Bunun yanında inandığımız ikinci faktör halkın yararıdır. Biz, ÇATES'te yatırımları yasanın öngördüğü süre içerisinde tamamlayacağız. Bundan sonra yapacağımız yatırımlarda da aynı prensipleri takip edeceğiz. İnancımız şu ki, halkın ve kamuya yararına olmayan hiçbir şey sürdürülemez. Bunu biliyoruz. Halkla beraber, halkın yararına yapılan işler kalıcıdır. Dolayısıyla burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız. Halka faydalarını anlatacağız. İş, ekmek, aş ve istihdam demek olduğunu anlatacağız. Ama halkın yararına bile olsa, halk katılmıyor ve istemiyorsa halka rağmen hiçbir şey yapılamaz. Bundan kuşkumuz yok. Genel prensibimiz budur. Şirketlerin halkı bilgilendirmek gibi bir görevi var. Onu yapmaya çalışacağız."

Yerli üreticilerin üretebildikleri tüm kömürü aldıklarını anlatan Saldanlı, "Almaya da devam edeceğiz. 186 milyon liralık alım yapmışız. Bunun 120 milyon liraya yakın bir bölümü bu yörenin şirketlerine ve insanlarına harcanmış. Çalışanların tamamı bu yörenin insanları. Çalışan insan sayısında genelde megabayt başına bir kişi istihdam edilir diye hesap edilir. Demek ki  Ek ünite açılırsa 500-600 kişi daha istihdam edilecek. Biz bu insanları da başka yerlerden getirmeyiz" diye konuştu.

Kaynak: aa